Primaju pare za izjašnjenje mejlom

Senatori su na upoznavanje dobili dopise rektora Nikolića upućene dekanima u vezi sa sprovođenjem postupka nagrađivanja publikovanja radova u naučnim časopisima i citiranim bazama, te u vezi sa primjenom Pravila doktorskih studija
2 komentar(a)
Danilo Nikolić, Foto: Univerzitet Crne Gore
Danilo Nikolić, Foto: Univerzitet Crne Gore
Ažurirano: 14.02.2018. 18:49h

Senat Univerziteta Crne Gore preuzeo je praksu Upravnog odbora te ustanove i počeo sa elektronskim sjednicama.

To znači da se senatori mejlom izjašnjavaju o tačkama dnevnog reda, a već je održano nekoliko elektronskih sjednica od početka godine, a kako to već godinama rade članovu UO UCG, saznaju “Vijesti”.

Senat ima 39 članova - rektor, prorektori, predstavnici fakulteta, saradnika u nastavi i studenata. Sastaju se jednom ili dva puta mjesečno, a svi članovi Senata primaju nadoknadu za rad u tom tijelu u iznosu od 120 do 150 eura, što je više od 50.000 eura na godišnjem nivou.

Iz Rektorata, na čijem je čelu rektor Danilo Nikolić, nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” u skladu sa kojim pravilima se sjednice Senata mogu održati i putem mejla.

U Poslovniku o radu iz 2016., stoji da “u naročito hitnim i drugim opravdanim slučajevima sjednice mogu biti i elektronske”.

Sjednica Senata je zakazana, saznaju "Vijesti", u periodu od 12. do 13. februara sa nekoliko tačaka dnevnog reda, a koje se ne čine “hitne i opravdane”.

Senat će na ovoj elektronskoj sjednici raspravljati o Predlogu odluke za izmjene u organizaciji nastave za ljetnji semestar studijske, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, te o Predlogu odluke o dopuni odluke o određivanju nastavne baze Medicinskog fakulteta, po prijedlogu Vijeća Medicinskog fakulteta. Tim Predlogom, nastavna baza fakulteta bi se proširila i za podgorički Dom zdravlja.

Senatori su na upoznavanje dobili dopise rektora Nikolića upućene dekanima u vezi sa sprovođenjem postupka nagrađivanja publikovanja radova u naučnim časopisima i citiranim bazama, te u vezi sa primjenom Pravila doktorskih studija.

“Vijesti” su ranije objavile da su elektronske sjednice UO UCG postale pravilo, iako prema Poslovniku o radu tog upravljačkog tijela treba da budu izuzetak.

Na jednoj takvoj krajem septembra prošle godine smijenjena je rektorka Radmila Vojvodić. Predsjednik UO Duško Bjelica tada je kazao da u tome ne vidi ništa sporno.

Bonus video: