Šćepanović: Potvrdne odgovore može donijeti vlada građana koja će staviti opšte ispred ličnih interesa

"Vlada građana, koja će sredstva prinude iskoristiti u obračunu sa organizovanim kriminalnom i korupcijom, i sve što je zadnjih decenija oteto od našeg društva uspješno vratiti državi a odgovorne procesuirati u skladu sa zakonom"
3907 pregleda 2 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Šćepanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Ne želim da vas pozovem da razgovarate sa vašim prijateljima i komšijama, pa ni sa vašim neistomišljenicima, u želji da saznate njihove stavove i koje osnove za njihovu ispravnost imaju, želim da pokušate, krajnje iskreno, da date sebi, makar krijući od svih, odgovore na nekoliko sledećih pitanja, saopštila je danas Mara Šćepanović, potpredsjednica Saveza građana Civis i redovna profesorica Univerziteta Crne Gore.

"Kada tražite medicinsku pomoć, da li u javne zdravstvene ustanove ulazite sa punim povjerenjem da će vam ista biti ukazana na pravi način, a da su medicinski radnici u skladu sa tim i plaćeni? Kada se javljate na konkurs za zaposlenje, da li očekujete da posao dobije osoba koja im a najbolje kvalifikacije i da li je u skladu sa njima i plaćena? Kada ste u prilici da se nađete pred institucijama pravde, da li očekujete da će ishod procesa biti u skladu sa zakonskim odredbama? Prilikom školovanja da li smatrate da vaši učitelji i profesori znanja koja posjeduju prenose na najbolji mogući način i da su u skladu sa njima plaćeni? Da li oni koji u našem društvu vode ekonomsku politiku to rade imajući u vidu najbolji interes društvu?", istakla je Šćepanović.

Ona je dodala da ukoliko građani žele da njihovi odgovori na gornja i niz ostalih pitanja budu potvrdni, onda treba da znaju da ih može donijeti samo vlada građana koja će staviti opšte interese društva ispred svojih ličnih interesa.

"Vlada građana koja će na osnovu svojih stručnih i ljudskih referenci postaviti jake temelje kvalitetnog zdravstva, obrazovanja, vladavinu prava, socijalne sigurnosti, empatije prema ugroženim i ranjivim djelovima društva. Vlada građana, koja će sredstva prinude iskoristiti u obračunu sa organizovanim kriminalnom i korupcijom, i sve što je zadnjih decenija oteto od našeg društva uspješno vratiti državi a odgovorne procesuirati u skladu sa zakonom. Vlada građana koja će izgraditi institucije kulture i u punoj mjeri zaštititi naše pravo na potpunu nacionalnu i vjersku slobodu", kazala je Šćepanović.

Bonus video: