SD: Čuvanje nasljeđa antifašizma u Crnoj Gori je obaveza svih

"Ovakvi pokušaji ni na koji način ne mogu ugroziti multietnički, multireligijski, građanski, sekularni i antifašistički karakter Crne Gore, jer je ona kroz istoriju više puta odolijevala neljudskim i necivilizacijskim postupcima"
257 pregleda 0 komentar(a)
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate najoštrije osuđuju skrnavljenje spomenika na Ravnom lazu podignutog u slavu boraca koji su podigli Trinaestojulski ustanak.

Nepoznate osobe polomile su mermernu ploču na spomeniku na Ravnom lazu u Piperima, koji je posvećen organizatorima Trinaestojulskog ustanka tokom Drugog svjetskog rata.

"Prvi ustanak u porobljenoj Evropi je jedna od najsvjetlijih tačaka u istoriji Crne Gore, čime su udareni temelji savremenoj crnogorskoj državi. Čuvanje nasljeđa antifašizma u Crnoj Gori je obaveza svih i nedopustivo je da se na ovakav način skrnavi jedna od temeljnih vrijednosti na kojima počiva samosvjesna Crna Gora. Ovakvi pokušaji ni na koji način ne mogu ugroziti multietnički, multireligijski, građanski, sekularni i antifašistički karakter Crne Gore, jer je ona kroz istoriju više puta odolijevala neljudskim i necivilizacijskim postupcima. Pozivamo nadležne organe da u najkraćem roku otkriju i procesuiraju počinioce ovog nedjela", kazala je članica GO SD CG Snežana Burzan.

Bonus video: