Nikšić: U OŠ "Radoje Čizmović" obilježen Dan pčela

„Nestanu li pčele s planete Zemlje, čovjeku kao vrsti ostaje još oko četiri godine života, poznata je izjava Alberta Ajnštajna koju smo svi sigurno barem jednom čuli"
383 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: OŠ "Radoje Čizmović"
Ilustracija, Foto: OŠ "Radoje Čizmović"

U Osnovnoj školi „Radoje Čizmović“ iz Ozrinića kod Nikšića, obilježen je Dan pčela, 20.maj, u cilju podizanja svijesti o važnosti pčela.

„Kao što su pčele zajednica koja u grupi djeluje i privređuje, tako su i učenici naše škole sa nastavnicima, uz saradnju i pomoć roditelja, uspjeli da daju svoj doprinos ovom značajnom datumu. Koristeći razne web alate u izradi prezentacija, kvizova, matematičkih zadataka vezano za Dan pčela, likovnih i literarnih radova kao i sadnjom medonosnog bilja, ukazali su na značaj poboljšanja uslova za opstanak pčela“, kazala je Milica Jelić, iz pomenute škole.

Podsjetila je da je pad populacije pčela u poslednje vrijeme postala je tema koja sve više zabrinjava.

„Nestanu li pčele s planete Zemlje, čovjeku kao vrsti ostaje još oko četiri godine života, poznata je izjava Alberta Ajnštajna koju smo svi sigurno barem jednom čuli, a ako ne promijenimo nešto u vezi dobrobiti za pčele, mogli bismo na teži način saznati je li ona istinita“, poručila je Jelić.

Bonus video: