Besplatnim letom MA u Beograd otputovalo 116 crnogorskih studenata

Za odlazak u Srbiju prijavljeno oko 300 studenata, za sjutra najavljen još jedan let MA kojim će 116 studenata otputovati za Beograd
6648 pregleda 0 komentar(a)
Studenti na podgoričkom aerodromu, Foto: Saša Matić
Studenti na podgoričkom aerodromu, Foto: Saša Matić

Danas je besplatnim letom crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines 116 crnogorskih studenata otputovalo u Beograd, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova i rukovodilac Operativnog štaba za sprovođenje aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana, Dragan Pejanović, rekao je da je Operativni štab u saradnji sa Ministarstvom prosvjete organizovao besplatan transfer naših studenata do Beograda, u skladu sa njihovim obavezama na univerzitetskim jedinicama u Srbiji.

Takođe je, kako se navodi u saopštenju ministarstva, istakao da je za odlazak u Srbiju prijavljeno oko 300 studenata, i za sjutra najavio još jedan let MA kojim će 116 studenata otputovati za Beograd.

Pejanović je, dodaje se, podsjetio da je današnji let četvrti besplatni let MA za Beograd od formiranja Operativnog štaba, kojim su se prevozili građani Crne Gore, ali i stranci, što, kako ističe, potvrđuje posvećenost Vlade Crne Gore povratku crnogorskih državljana iz inostranstva. „Prioritet su svakako i crnogorski studenti koji su nosioci budućeg demokratskog i ekonomskog razvoja i prosperiteta Crne Gore“, rekao je državni sekretar.

"Pejanović je ovom prilikom studentima poželio srećan put kao i uspješan nastavak školovanja, uz želju da ostanu dostojni reprezenti onog najboljeg što Crna Gora ima i čime se ponosno može pohvaliti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: