Treća sreća za Milašinovića?

"Vijesti" saznaju da su se za čelno mjesto ASK-a do sada javili dr Marko Begović, konsultant za međunarodne odnose, Valentina Smolović, te nekadašnji kandidat za predsjednika Državne izborne komisije (DIK) Amer Šukurica, kao i aktuelni vršilac dužnosti agencije Savo Milašinović
8070 pregleda 0 komentar(a)
Milašinović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Milašinović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 26.05.2020. 10:41h

Na ponovljeni, treći konkurs za direktora Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) javila su se četiri kandidata, a prema infromacijama "Vijesti", Savjet Agencije ostaviće vremena i za eventualne prijave koje bi mogle stići poštom.

"Vijesti" saznaju da su se za čelno mjesto ASK-a do sada javili dr Marko Begović, konsultant za međunarodne odnose, Valentina Smolović, te nekadašnji kandidat za predsjednika Državne izborne komisije (DIK) Amer Šukurica, kao i aktuelni vršilac dužnosti agencije Savo Milašinović.

Savjet će, nakon što im pristignu i eventualne kandidatuture poštom, provjeriti dokumentaciju i sagledati da li kandidati ispunjavaju zahtjevane reference. Nakon toga, trebalo bi da bude i usmeni intervju sa kandidatima koji ispunjavaju formalne uslove, a onda i odlučivanje o izboru novog direktora.

Ovo je treći konkurs, na prethodna dva nijedan kandidat nije dobio potrebnu većinu članova Savjeta (četiri od 5). Milašinović je v.d. direktrora od prelaska Sretena Radonjića u Savjet Agencije za zaštitu ličnih podataka (AZLP), a ovo mu je treći put da se kandiduje za prvog čovjeka Agencije za sprječavanje korupcije.

Bonus video: