"ŽUĆENICA FEST"

U Tivtu otkazana manifestacija "Pjat od žućenice"

"Kako je dogovoreno sa predstavnicima opštinske Turističke organizacije i Opštine Tivat, suorganizatorima "Žućenica festa", do kraja novembra organizovaće se nekoliko manjih programa sa degustacijom jela od žućenice..."
1759 pregleda 1 komentar(a)
Siniša Luković, Foto: Sa prošlogodišnje manifestacije
Siniša Luković, Foto: Sa prošlogodišnje manifestacije
Ažurirano: 26.05.2020. 12:27h

Tradicionalna gastronomsko-turistička manifestacija "Pjat od žućenice" ove se godine neće održati zbog poštovanja mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za spriječavanje zaraznih bolesti.

To su potvrdili organizatori međunarodnog "Žućenica festa" iz Tivta.

"Kako je dogovoreno sa predstavnicima opštinske Turističke organizacije i Opštine Tivat, suorganizatorima "Žućenica festa", do kraja novembra organizovaće se nekoliko manjih programa sa degustacijom jela od žućenice, te program "Još jedna priča" koji će se posvetiti 35. godišnjici osnivanja Organizacije žena Tivat, kao prve nevladine ženske organizacije u Crnoj Gori. Uz podsjećanje na brojne oblike i sadržaje društvenog angažovanja Tivćanki kroz cijeli XX vijek i prve dvije decenije ovoga vijeka, neće izostati ni delicije od žućenice", saopšteno je iz NVO Organizacija žena Tivta koja je idejni začetnik i glavni organizator "Žućenica festa".

Iz te NVO su poručiili da će se prilika da se "uz žućenicu obilježi uspješna borba protiv koronavirusa i zahvali predstavnicima kolektiva i institucija u Tivtu koji su doprinijeli ublažavanju posljedici virusa, izolacije i drugih problema sa kojima smo bili sučeni više od dva mjeseca", ukazati se već za nekoliko dana.

"Susret uz bogati sto jelima od žućenice i njihovim recepturama, iskoristiće se i za foto-filmsku priču koju će ekipa Turističke organizacije Tivat plasirati u narednom periodu na svom sajtu i društvenim mrežama pod zajedničkim nazivom "Žućenica fest doma", zaključuje se u saopštenju Organizacije žena Tivta.

Preporučujemo za Vas