Šćekić: Crnoj Gori trebaju nove snage, podržavam najavljenu platformu građana

Istakao je i da “kada nove snage budu pobijedile u Crnoj Gori, one nikada nikoga neće smatrati gubitnikom, jer će se tada i gubitnik osjećati pobjednikom”

5140 pregleda 0 komentar(a)
Goran Šćekić, Foto: Dragan Nikolić
Goran Šćekić, Foto: Dragan Nikolić

Uvijek ću lično i snažno podržati sve nove, ujedinjene, građanske snage koje imaju za cilj odbranu interesa svih nas, kako u ekonomskom, političkom tako i u vjerskom pitanju, kazao je danas Goran Šćekić poznati crnogorski karikaturista, kolumnista i novinar.

On je to saopštio podržavajući nedavno najavljenu platformu oko okupljanja građana i intelektualaca.

Istakao je i da “kada nove snage budu pobijedile u Crnoj Gori, one nikada nikoga neće smatrati gubitnikom, jer će se tada i gubitnik osjećati pobjednikom”.

“U sportskom žargonu postoji stara izreka ‘Važno je učestvovati’, što podrazumijeva da nije bitno ko su pobjednici, a ko poraženi. Upravo Crnoj Gori trebaju jedni slobodni i demokratski izbori tj. izbori na kojima pobjednici neće ponižavati poražene i na kojima će poraženi čestitati pobjednicima”, kazao je Šćekić.

Upravo zbog toga, smatra on, svaki građanski pristup koji favorizuje jednakost i šansu za svakoga treba podržati.

“Diktatorski režim u Crnoj Gori nikada se nije držao ovoga pravila jer je kod njih važno samo pobijediti. Njima je ‘Pobjeda’ život, poraz je smrt a poslije svakih izbora slave ukradenu pobjedu, pobjedu nad poraženima. Oni slave samo zato da bi drugi tugovali”, istakao je Šćekić.

On napominje i da aktuelnoj vlasti u Crnoj Gori cilj nije mir i pomirenje, jer oni, tvrdi Šćekić, žive na svađi i podjelama.

“Svakom njihovom ukradenom pobjedom idemo korak unazad. Svaka njihova pobjeda povećava razlike i broj siromašnih u Crnoj Gori. Takvi pobjednici se nadaju da će Crna Gora opet postane "kraljevina" u kojoj bi vladale njihove porodice ali bi joj mnogo ljepše pristajalo da bude "kradevina", pošto je u Crnoj Gori sve pokradeno. Oni budućnost Crne Gore vide u svojim potomcima, i oni je u ovakvoj, zaista imaju”, ukazuje Šćekić u svome prepoznatljivom stilu.

Šćekić pita i šta je sa građanima, šta je sa onima koji nisu njihovi, sa onima koji zaista vole Crnu Goru i koji je vole i bez dobijenih, nepovratnih kredita, koji je vole iz ljubavi i vaspitanja.

“Zato Crnoj Gori trebaju nove snage, oslobođene od svih repova, dugova i obaveza - nove snage, oslobođene od prošlosti. Crnoj Gori trebaju ljudi koji gledaju u budućnost i vjeruju u nju”, naglašava Šćekić.

On dodaje i da nas “prošlost dijeli, budućnost spaja” a da su, kako kaže, čisti građani, časni intelektualci i hrabri glasači budućnost svih nas.

“Crna Gora je Evropa, ona ima budućnost ako je zasnovana na jedinstvu, ravnopravnosti, poštovanju zakona i Ustava a sve to traži nove, časne, obrazovane i hrabre ljude, na političkoj sceni”, zaključuje Šćekić.