Donacije za najugroženije porodice beranskog naselja Riversajd

Naša NVO se zahvaljuje svim učesnicima ovih akcija, kroz koje ukazujemo da je humanost nešto neprocjenjivo i nešto što nas ohrabruje, kao i da mnogo znači kada se čovjek sjeti čovjeka u nevolji” – kazao je Beća

509 pregleda 0 komentar(a)
Donacije za beransno naselje Riversajd, Foto: Tufik Softić
Donacije za beransno naselje Riversajd, Foto: Tufik Softić

Volonteri NVO Udruženje za podršku Roma i Egipćana Berane i mještani naselja Riversajd prikupili su prikupili su putem dobrovoljnih donacija novčana sredstva i pomogli najugroženijim porodicama iz ovog naselja.

“Akciji su pristupili svi volonteri naše NVO koji su imali za cilj da pomognu onim porodicama koje su najugroženije. U tom smislu, obezbijeđeno je 25 paketa hrane za 25 najugroženijih u iznosu od 20 eura, dok je paket u iznosu od 70 eura uručen za jednu porodicu gdje je samohrani otac sa petoro djece “ – kazao je predsjednik ove nevladine organizacije Sultan Beća.

On je dodao i da su mještani romskog i egipćanskog izbjegličkog naselja Riversajd posredstvom NVO Mladi Romi o Romacted programa Savjeta Evrope dobili materijal za uređivanje naselja, a već danas izveli akciju čišćenja i uređenja groblja.

“Naša NVO se zahvaljuje svim učesnicima ovih akcija, kroz koje ukazujemo da je humanost nešto neprocjenjivo i nešto što nas ohrabruje, kao i da mnogo znači kada se čovjek sjeti čovjeka u nevolji” – kazao je Beća.

NVO Udruženje za podršku Roma i Egipćana Berane bilo je vrlo aktivno u vrijeme epidemije koronavirusa, kada su izveli nekoliko humanitarnih akcija, kao i akcija održavanja higijene u izbjegličkom naselju Riversajd koje ima oko četiristo stanovnika.

Bonus video: