Poslije deceniju i po Pržno dobilo ambulantu

"U iskrenoj želji da naši mještani i turisti imaju što manje potrebe da je koriste, a doktori i medicinsko osoblje što manje potrebe za intervenciju"

3399 pregleda 0 komentar(a)
Otvaranje ambulante u Pržnu, Foto: Vuk Lajović
Otvaranje ambulante u Pržnu, Foto: Vuk Lajović

Oronule i zapuštene prostorije nekadašnje ambulante i stomatološke ordinacije i apoteke u Pržnu, koje deceniju i po nijesu bile u funkciji, potpuno su rekonstruisane i adaptirane.

Riječ je o zajedničkom projektu Mjesne zajednice Sveti Stefan i Opštine Budva.

Predsjednik MZ Sveti Stefan Vlado Mitrović kazao je je da je ovo poseban dan za Pržno, jer su dobili turističku ambulantu nakon 15 godina.

"U iskrenoj želji da naši mještani i turisti imaju što manje potrebe da je koriste, a doktori i medicinsko osoblje što manje potrebe za intervenciju, ja koristim priliku da se zahvalim predsjednik Opštine Budva Careviću, predsjedniku SO Budva Radoviću, sekretarima za investicije i komunalno-stambene poslove Mladenu Mikijelju i Srđanu Gregoviću. Dugujemo veliku zahvalnost i firmi "Adriatic Properties" i Goranu Bencunu, koji su uložili značajna finansijska sredstva kao društveno odgovorna firma. Da svih ovih ljudi, institucija i firmi nije bilo, posao ne bi danas bio završen. Zato, još jednom, hvala vam u ime mještana koji danas imaju turističku ambulantu koja će, nadam se, biti u funckiji 12 mjeseci”, naglasio je Mitrović.

Gradonačelnik Marko Carević kazao je da lokalna samouprava radi ono što je najbolje i što je najpotrebnije građanima Budve.

Naglašavajući da će ambulanta početi sa radom 1. jula direktorica budvanskog Doma zdravlja Vesna Vučetić je kazala da će za početak to biti samo turistička ambulanta, ali da će u budućnosti biti pretvorena u ambulatnu koja će biti na usluzi mještanina i gostima Pržna i Svetog Stefana tokom čitave godine.

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović pohvalio je inicijativu mjesne zajednice, zahvaljući čemu je realizovan projekat.koji je istakao da su upravo oni pokrenuli sve aktivnosti čije rezultate danas vidimo. "Sjećam se kakva je ova ambulanta bila prije 20-25 godina, osamdesetih i devedesetih godina. Nažalost, kako je sistem sve napravio, mi se sada vraćamo u jednu normalu kako se prije lijepo živjelo”, naglasio je Radović.

Sekretar za investicije Mladen Mikijelj kazao je da je ukupna vrijednost radovaj 25 hiljada eura.

Bonus video: