Nikšić: Dio Doma revolucije ruše zbog bezbjednosti

Zakupci Doma revolucije u Nikšiću rekonstruišu o svom trošku

8449 pregleda 4 komentar(a)
Radovi u Domu revolucije, Foto: Svetlana Mandić
Radovi u Domu revolucije, Foto: Svetlana Mandić

Pojedine ploče u nikšićkom Domu revolucije vremenom su napukle i predstavljale su opasnost pri izvođenju radova.

Zakupac je obavezan da rekonstruiše objekat u postojećim gabaritima i o svom trošku.

To je “Vijestima” juče saopšteno iz tamošnje lokalne uprave.

Prethodnih dana građevinske mašine uveliko ruše dio Doma revolucije u Nikšiću, pa su se mnogi Nikšićani pitali da li će dio tog objekta biti sravnjen sa zemljom ili će mu “udahnuti” novi život, kako su to lokalne vlasti najavile.

Riječ je o prostorima koje su u septembru prošle godine na javnom nadmetanju dobile firma “Eventus”, u vlasništvu Nikšićanina Vojina Papovića i Mesna industrija (MI) “Goranović”, vlasništvo Đorđija Goranovića.

Kako su “Vijestima” odgovorili iz lokalne uprave, rušenje na tom dijelu Doma revolucije moralo je biti izvedeno zbog sigurnosti.

“Pojedine ploče su vremenom napukle i predstavljale su opasnost pri izvođenju radova. Zakupac je obavezan da rekonstruiše objekat u postojećim gabaritima i o svom trošku, a nakon isteka zakupa, objekat ostaje u vlasništvu Opštine NIkšić, tako da svako poboljšanje uz zakup od 75.000 eura godišnje u narednih 30 godina se mora posmatrati kao dobit i korist lokalne zajednice”, stoji u odgovoru koji potpisuje glavni gradski arhitekta Nebojša Adžić.

Firma “Eventus”, koja se bavi tehničkim pregledom i registracijom vozila i koja sada proširuje djelatnost i na ugostiteljstvo, za poslovni prostor površine 827 metara kvadratnih, narednih 30 godina Opštini će mjesečno plaćati 1.000 eura, dok će Goranović, na ime zakupnine, mjesečno morati da izdvoji 6.490 eura.

Prošle godine u oktobru, kompanija “Knjaz” je u saradnji sa “City fitness”-om otvorila savremeni sportsko-rekreativni centar, a za prostor površine 1.572 kvadrata Opštini mjesečno plaćaju 1.446 eura.

Gradnja Doma revolucije, kojeg je projektovao slovenački arhitekta Marko Mušič, počela je 1978. godine, a prekinuta je 1989. zbog nedostatka novca.

Bonus video: