Radnička partija: Prije šesnaest godina pucano je u slobodu

"U godinama za nama režim je medije podijelio na podobne i nepodobne, etiketirajući na taj način i mnoge novinare. Posledica toga je i napad na Oliveru Lakić i Vijesti. Ova godinama razvijana strategija, ciljano je unijela strah u novinarsku profesiju, bacivši medije na vjetrometinu egzistencijalnog opstanka", kaže se u saopštenju

463 pregleda 0 komentar(a)
Paljenje svijeća Dušku Jovanoviću, Foto: Boris Pejović
Paljenje svijeća Dušku Jovanoviću, Foto: Boris Pejović

Radnička partija saopštila je da će ubistvo Duška Jovanovića će biti upisano u istoriju kao vječna sramota Crne Gore.

Kako su kazali, prije šesnaest godina pucano je u slobodu."Slobodu mišljenja, govora, izražavanja".

"To je bio metak poruke građanima koji misle drugačije. Da sve ima mnogo ozbiljniju pozadinu govori i to, da država nije napravila nikakave pomake, da se za sve ovo vrijeme rasvijetle okolnosti monstruoznog čina", navodi se u saopštenju.

Kako tvrde, nesposobnost državnih organa u ovom slučaju i aboliranje odgovornih za neuspjeh istrage, predstavljala je uvodnu fazu okupacije institucija sistema., ali se nije se stalo na tome.

"U godinama za nama režim je medije podijelio na podobne i nepodobne, etiketirajući na taj način i mnoge novinare. Posledica toga je i napad na Oliveru Lakić i Vijesti. Ova godinama razvijana strategija, ciljano je unijela strah u novinarsku profesiju, bacivši medije na vjetrometinu egzistencijalnog opstanka", kaže se u saopštenju.

Kako kažu, režim ignorišući preporuke relevatnih međunarodnih adresa, u danima za nama je na istom fonu kao i prije šesnaest godina.

Država, kako su kazali, mora biti garant sigurnosti svih njenih građana bez izuzetka, a pogotovo novinara, čija riječ je uvijek podsticala promjene i razvoj demokratije.

Bonus video: