Orav: Srećni smo što je Crna Gora pobijedila Covid-19

"Mi, ambasadori u, nikada nećemo zaboraviti vrijeme u izolaciji: čudno i kreativno", naveo je on

1447 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Šef delegacije Evropske unije u Podgorici Aivo Orav napisao je na svom tviter profilu da su ambasadori veoma srećni što je Crna Gora pobijedila Covid19.

"Mi, ambasadori u, nikada nećemo zaboraviti vrijeme u izolaciji: čudno i kreativno", naveo je on.

Objavio je i link za besplatno poreuzimanje knjige "Diplomate ujedinjene u izolaciji".

Knjigu su Ambasadori zemalja članica EU i Ambasador EU u Crnoj Gori Aivo Orav napisali tokom pandemije koronavirusa.

Iz EU InfoCentra su kazali da diplomatski kor u Crnoj Gori svakako ima svoje viđenje cjelokupne situacije vezane za "korona eru".

"Ambasadori država članica EU u Crnoj Gori i šef Delegacije EU, odlučili su da zabilježe period koji smo svi zajedno proveli u izolaciji i tako je nastala nesvakidašnja knjiga koju je izdao EU info centar", pojasnili su oni.

Kako su dodali u saopštenju, knjiga “Diplomate ujedinjene u izolaciji“ predstavlja svojevrstan osvrt 13 rezidentnih ambasadora zemalja članica EU u Crnoj Gori i ambasadora EU Aiva Orava na proteklo vrijeme korona ere. Ona sadrži ne samo osvrt na njihov posao kao diplomata već i trenutke iz privatnog života i intimna razmišljanja. Takođe predstavlja i svjedočanstvo Evropske solidarnosti sa Crnom Gorom.

“Ova pisana riječ je svjedočanstvo o tome kako su se diplomate i diplomatija našli na terenu na koji nijesu navikli i za koji nijesu baš trenirani, o izazovima sa kojima su se morali suočiti, o tome kako su ih prebrodili i o poukama koje su izvukli. Ono što ostaje kao njihov “testament” iz ove priče je da su pokazali visoku odgovornost i privrženost kako svojim zemljama i svome poslu, tako i Crnoj Gori sa kojom su podijelili rizik, strah, teret, samoću, ali i radost i zadovoljstvo zajedničkog života i zajedničkog trijumfa.“ napisao je u predgovoru za ovu knjigu Ministar vanjskih poslova Crne Gore, Srđan Darmanović.

Kako su saopštii, ova knjiga je prikazačla svijet diplomatije u drugačijem svijetlu ali knjiga svjedoči i aktivnom naporu da se zajedničkim snagama pruži pomoć onima koji kojima je bila potrebna.

Bonus video: