pomoć u borbi protiv pandemije virusa Covid-19

Vlada Kanade će donirati 250.000 kanadskih dolara Crnoj Gori

"Kanada i Crna Gora imaju pozitivne bilateralne odnose i razvijenu saradnju u okviru NATO, a iako nije članica EU, Kanada snažno podržava Crnu Goru u procesu evropskih integracija. Kanada i Crna Gora sarađuju u okviru NATO misije Snaga naprednog isturenog prisustva u Letoniji", zaključeno je u saopštenju

824 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shuttertsock
Ilustracija, Foto: Shuttertsock

Prepoznajući važnost međunarodne saradnje i solidarnosti u borbi protiv globalnog izazova zdravlju, Kanada će donirati 250,000 kanadskih dolara Crnoj Gori, kao pomoć u borbi protiv pandemije virusa Covid-19, saopšteno je iz kanadske ambasade.

Kako su saopštili, Kanada vjeruje da je globalni odgovor na pandemiju najefikasnija održiva dugoročna strategija, i u skladu sa tim je izdvojila značajna sredstva za borbu protiv pandemije, kako kroz humanitarnu pomoć najranjivijim zemljama, tako i putem finansiranja međunarodnih organizacija koje pomažu u upravljanju krizom tokom pandemije, kao i putem izdvajanja sredstava za istraživanje i razvoj napora da se pronađe efikasna vakcina.

Vlada Kanade je, kako su saopštili, najavila izdvajanje velikih sredstava za borbu protiv globalne pandemije Covid-19, koja će, između ostalog, biti usmjerena na mobilizaciju kanadskih naučnih istraživanja koja rade na razvoju efikasnih medicinskih protiv-mera, podršku ubrzanom razvoju vakcine protiv Covid-19, pronalaženju bezbednog i efikasnog načina lečenja Covid-19 u saradnji sa Svjetskom zdravstenom organizacijom (SZO), podršku dijagnostici Covid-19 za više od 20 partnerskih zemalja, i razvoj strategija za borbu protiv dezinformacija, stigmatizacije i straha.

"Kanada i Crna Gora imaju pozitivne bilateralne odnose i razvijenu saradnju u okviru NATO, a iako nije članica EU, Kanada snažno podržava Crnu Goru u procesu evropskih integracija. Kanada i Crna Gora sarađuju u okviru NATO misije Snaga naprednog isturenog prisustva u Letoniji", zaključeno je u saopštenju.

Preporučujemo za Vas