Od 1. juna BiH otvara granice za građane Crne Gore, Hrvatske i Srbije

Predsjednik Vijeća ministara BiH je kazao da se ova mjera odnosi i na državljane Crne Gore i pored toga što CG nema sličan tretman prema građanima ove država

32482 pregleda 18 komentar(a)
Sa jednog od graničnih prelaza između Crne Gore i BiH, Foto: Shutterstock, Vijesti online
Sa jednog od graničnih prelaza između Crne Gore i BiH, Foto: Shutterstock, Vijesti online

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine donesena je odluka o otvaranju granica Bosne i Hercegovine sa susjednim državama, bez ograničenja i posebnih uslova.

Kako je kazao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija donesena je odluka da se otvore granice sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom, a otvaraju se i aerodromi u BiH od 1. juna ove godine, prenosi sarajevski portal Klix.ba.

Odluka se odnosi samo na ulazak građana Crne Gore, Hrvatske i Srbije, a s obzirom da je epidemiološka situacija u regionu posljednjih dana sve stabilnija.

Aerodromi u Sarajevu, Tuzli i Mostaru se otvaraju od 1. juna za međudržavni saobraćaj uz poštivanje određenih pravila.

Tegeltija je kazao da se ova mjera odnosi i na državljane Crne Gore i pored toga što ta zemlja nema sličan tretman prema građanima ove države.

Državljanih ostalih stranih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane poslovne razloge (poziv pravnog subjekta) i negativan test na koronavirus koji nije stariji od 24 sata.

Bonus video: