Plaže nisu uređene čak ni na Svetom Stefanu

Plaže je neophodno staviti u punu funkciju, obezbijediti redovno održavanje čistoće, postaviti bove, pripremiti objekte i organizovati spasilačke službe, kako bi spremno dočekali prve goste, navode u Morskom dobru

5709 pregleda 1 komentar(a)
Plaže nisu uređene, Foto: Vuk Lajović
Plaže nisu uređene, Foto: Vuk Lajović

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore pozivalo je juče sve zakupce/korisnike plaža i ugostiteljskih objekata u zoni morskog dobra, koji to do sada nisu učinili, da pristupe zaključenju Aneksa ugovora za tekuću godinu.

“Zakupci/korisnici kupališta, treba da ih pripreme u skladu sa novim standardima koje je propisalo Ministarstvo zdravlja, a koje mogu preuzeti i na sajtu Javnog preduzeća.

Na Kraljičinu plažu se ne može
Na Kraljičinu plažu se ne možefoto: Vuk Lajović

Imajući u vidu da se od 1. juna očekuje veća posjećenost crnogorske obale, plaže je neophodno staviti u punu funkciju, obezbjediti redovno održavanje čistoće, postaviti bove, pripremiti objekate i organizovati spasilačke službe, kako bi spremno dočekali prve goste, navode u Morskom dobru.

Plaže na budvanskoj rivijeri nijesu uređene, o tome svjedoče i fotografije hotelskog kompleksa Miločer Sveti Stefan, gdje nema postavljenog mobilijara. I dok su pošle godine zainteresovani morali da plate po sto eura za ulazak na hotelsku svetostefansku plažu ili Kraljevu plažu, one su sada slobodne. Hotelski kompleks nije ni otvoren, a samo rijetki odmaraju na plažama koje su rezervisane za hotelsku klijentelu.

Plaže bez mobilijara
Plaže bez mobilijarafoto: Vuk Lajović

Ulaz na, po mnogima, najljepšu crnogorsku plažu - Kraljičinu plažu, zatvoren je. Iako plaža nije spremna, a u hotelima kojima gazduje kompanija Adritic properiies Petrosa Statisa i Vei Seng Pue nema gostiju, kapija na stazi koja vodi plaži je pod katancem.

Bonus video: