Radošević: Podzemne garaže da riješe problem parking prostora u Podgorici

Zbog nedostatka parking prostora, građani svoje automobile često parkiraju na zelenim površinama
314 pregleda 3 komentar(a)
parking Piperska ulica, Foto: Čitalac "Vijesti"
parking Piperska ulica, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 13.02.2018. 17:35h

Član opštinskog odbora Pokreta za promjene, Boban Stanišić, ocijenio je da je jedino rješenje za nedostatak parking mjesta u gradu, izgradnja podzemnih garaža.

„Prije svega je potrebno uraditi detaljnu analizu saobraćaja, pa bi nakon toga imali jasnu sliku o tome koje lokacije bi bile idealne za izgradnju ovih garaža. Izgradnja podzemnih garaža bila bi početak strategije pretvaranja centra i dijela grada Preko Morače u pješačku zonu”, kazao je Stanišić.

On je ocijenio da je parking prostor jedan od oskudnijih resursa u Podgorici.

Istakao je da će kako vrijeme prolazi biti još veći problem sa parkiranjem u Podgorici.

“Problem parkiranja je nerješiv za ovu nesposobnu gradsku vlast, ali zato predstavlja izdašan izvor dopunskih prihoda putem kazni za parkiranje ‘’na nedozvoljenim’’ mjestima, pomoću kojeg pune svoj budžet i svoje džepove na račun građana koji ionako većinom žive na granici siromaštva”, kazao je Stanišić.

On je istakao da su zbog nedostatka parking mjesta građani Podgorice primorani da svoje automobile parkiraju na mjestima koja nisu predviđena za to.

Objasnio je i da na taj način građani ugrožavaju sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

“Takođe je čest slučaj, da zbog nedostatka slobodnog parking prostora, građani svoje automobile parkiraju na zelenim površinama, čime devastiraju i uništavaju ionako mali broj zelenih površina koje Podgorica ima”, kaže Stanišić.

On je naglasio da je parkiranje po trotoarima i zelenim površinama zbog prenatrpanosti parkinga, kako besplatnih, tako i onih koji se plaćaju, nažalost postala svakodnevica Podgorice.

Bonus video: