Ašanin: Povrijeđeni putnici stablinog zdravstvenog stanja

“Stabilno je i devetogodišnja djevojčica koja je juče odmah nakon nesreće operisana zbog unutrašnjih povreda i unutrašnjeg krvarenja”, rekao je Ašanin

4071 pregleda 79 reakcija 5 komentar(a)
Ašanin, Foto: Svetlana Mandić
Ašanin, Foto: Svetlana Mandić

Putnici koji su povrijeđeni u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Cerovo, kod Bogetića, su stabilnog stanja i dobro se osjećaju, kazao je direktor Opšte bolnice u Nikšiću, dr Ilija Ašanin.

Vozač minibusa R.T. je sinoć, zbog višestrukih preloma karlične kosti prevezen na kliniku za ortopediju, dok je jedan putnik operisan zbog povreda bubrega.

“Stabilno je i devetogodišnja djevojčica koja je juče odmah nakon nesreće operisana zbog unutrašnjih povreda i unutrašnjeg krvarenja”, rekao je Ašanin.

"Svi povrijeđeni pacijenti su stabilnih vitalnih parametara, postoperativni tok je dobar i dobro se osjećaju", kazao je Asanin na konferenciji za novinare.

U jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći život su izgubile Jelica Jovović (42) iz Danilovgrada i Marina Vuletić (46) dok je 26 putnika povrijeđeno. Njih 19 je nakon ukazane pomoci pušteno kućama, dok ih je sedmoro zadržano na bolnicko liječenje.

U bolnici u Nikšiću je njih šestoro, troje na odjeljenju hirurgije i isto toliko u jedinici intezivne njege, dok je jedan povrijeđeni putnik u KC u Podgorici.

Bonus video: