Administratorka službenim autom prešla 5.300 km uz povećan obim posla

Glavni administrtor Tivta nikada nije imao niti tražio službeno vozilo, do dolaska Sijerkovićeve na tu funkciju
220 pregleda 0 komentar(a)
Marija Sijerković, Foto: Siniša Luković
Marija Sijerković, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 13.02.2018. 14:57h

Podaci o putnim nalozima za korišćenje službenih automobila Opštine Tivat svjedoče da su neki od njih potpuno neiskorišćeni i da nije bilo potrebe da se kupuju.

Prema podacima koje lokalna uprava objavljuje zbog zakonskih obaveza u susret kampanji za predsjedničke izbore, službeni automobil „fiat tipo“ (TV CG 095) koji 24 časa dnevno koristi glavna administratorka Marija Sijerković (DPS), upotrebljava se gotovo isključivo da bi ona došla na posao i vratila se kući.

Sijerkovićeva sama ispisuje putne naloge za korišćenje vozila i na svakom od njih navodi “posao-sastanak“, a za relaciju “Tivat-lokal“.

Prema izvještajima objavljenim na sajtu Opštine, ona sa službenim automobilom koji je tražila da joj se kupi lani, neoposredno nakon što je iz Porto Montenegra prešla da radi u Opštinu, u posljednje vrijeme dnevno prelazi u prosjeku 9 kilometara.

Da je automobil praktično neiskorišćen pokazuje i to da je Sijerkovićeva sa novim „fiatom“, vrijednim oko 14.000 eura, za skoro godinu dana prešla tek nešto više od 5.300 kilometara.

To demantuje njena opravdanja da službeno vozilo treba 24 časa dnevno glavnom administratoru, zbog “povećanog obima posla“.

Glavni administartor tivatske lokalne uprave nikada nije imao niti tražio službeno vozilo, do dolaska Sijerkovićeve na tu funkciju.

Opravdanja u obliku formulacije “posao-sastanak“ za 24 satne upotrebe službenih automobila koji su im povjereni, u putnim nalozima daju i potpredsjednici Opštine Siniša Kusovac (DPS), Dejan Maslovar (SD) i Ilija Janović (HGI).

Osim po lokalu, oni su proteklih dana išli i na sastanke u Kotor, Herceg Novi, Budvu, Cetinje i Podgoricu, dok je Maslovar vozio i do Novog Sada gdje je delegacija Tivta bila u službenoj posjeti.

Već dvije nedjelje u izvještajima objavljenim na sajtu Opštine nema putnih naloga ni podataka o korišćenju službenog „renoa megan“ koji je ustupljen na dvedesetčetvoročasovnu upotrebu predsjedniku Skupštine Opštine Ivanu Novoselu (DPS).

Bonus video: