cilj unaprjeđenje kapaciteta i uslova boravka djece

UJR: Za vrtić u Pljevljima preko milion eura

Kako su pojasnili, obdanište će udruženo graditi “Tehnogradnja” Pljevlja, “Unipred” Bijelo Polje i podgorička preduzeća “Cema”, “Ding” i “Liming project”, a rok izvođenja je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao

1587 pregleda 1 komentar(a)
Planirani izgled vrtića, Foto: UJR
Planirani izgled vrtića, Foto: UJR
Ažurirano: 01.06.2020. 15:17h

Uprava javnih radova donijela je danas odluku o dodjeli ugovora konzorcijumu koji će graditi vrtić u pljevljskom naselju Guke, vrijedan blizu 1,05 miliona eura, u okviru kreditnog aranžmana Vlade Crne Gore sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope (CEB), sa ciljem da proširi kapacitete i unaprijedi uslove boravka djece i zaposlenih u predškolskim ustanovama, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Kako su pojasnili, obdanište će udruženo graditi “Tehnogradnja” Pljevlja, “Unipred” Bijelo Polje i podgorička preduzeća “Cema”, “Ding” i “Liming project”, a rok izvođenja je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

"Novi objekat će na oko 500 metara kvadratnih sadržati radne sobe, prostorije za trijažu, preventivnu zdravstvenu zaštitu, kancelarije, a predviđen je za smještaj oko 70-ro djece", kaže se u saopštenju.

Kako su dodali, u njemu će biti organizovana i centralna kuhinja, po najnovijim standardima, kapaciteta dovoljnog za pripremu hrane za 400 djece, koja će, kako tvrde, zadovoljiti potrebe na nivou kompletne JU „Eko bajka” u Pljevljima.

"Zahvaljujući saradnji sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, u protekle tri godine otvoreni su novi vrtići u Zagoriču, na Starom aerodromu i u Tuzima. U toku je priprema tehničke dokumentacije za gradnju obdaništa u Ulcinju i Baru", zaključeno je u saopštenju.