Herceg Novi: Pala velika kiša, na Vrbanju snijeg

Na Šetalištu Pet Danica zbog visokog vodostaja mora , vraćana je atmosferska kanalizacija nazad , na Jadranskoj magistrali , kod skretanja na Mojdeški put, ogromna količina vode sa brda se sliva na magistralu. Povećan je i nivo vodostaja rijeke Sutorina, ali u granicima normale
0 komentar(a)
nevrijeme herceg novi, Foto: Slavica Kosić
nevrijeme herceg novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.02.2018. 13:58h

Velike količine padavina - od ponoći do 13 sati palo je 76 litara kiše po metru kvadratnom, nisu donijeli veće probleme na području hercegnovske opštine.

Prema podacima lokalne Hidrometeorološke stanice najviše kiše je palo jutros između 9 i 10 sati preko 40 litara po metru kvadratnom. Prema riječima vd direktorice Komunalno stambenog preduzeća Jasmine Konjević bilo je vode po ulicama, jer odvodni kanali, iako nije bilo začepljenja, nisu mogli da prime ogromnu količinu vode.

Na Šetalištu Pet Danica zbog visokog vodostaja mora , vraćana je atmosferska kanalizacija nazad , na Jadranskoj magistrali , kod skretanja na Mojdeški put, ogromna količina vode sa brda se sliva na magistralu. Povećan je i nivo vodostaja rijeke Sutorina, ali u granicima normale.

Ekipe Stambeno-komunalnog preduzeća redovno obilaze teren. U kontinuitetu, čiste kanale i šahtove, kako bi vodotoci površinskih voda imali što bolju prohodnost.

Na Vrbanju pada snijeg, ali putevi su putevi u hercegnovskom zaleđu prohodi. Prohodan je i putni pravac Meljine – Petijevići.

Bonus video: