Alim: Moja dužnost je da pomognem zdravstvenom sistemu CG

"Srećan sam što će savremena medicinska oprema koju sam uputio biti na raspolaganju KC Crne Gore, čime će dodatno biti unaprjeđen nivo zdravstvene zaštite u vašoj zemlji. Zadovoljstvo mi je što sam sličnu donaciju mogao uputiti i RS Makedoniji, iz koje potičem, kao i R. Kosovo gdje imam puno prijatelja", kazao je on

4785 pregleda 507 reakcija 2 komentar(a)
Naser Almi, Foto: Privatna arhiva
Naser Almi, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.06.2020. 16:20h

Vlasnik kompanije Alim Sanyai Ticaret A.S,Naser Alim donirao je Kliničkom centru Crne Gore 30 električnih kreveta, najsavremenije tehnologije, kao i prateću opermu, u vrijednosti preko 43 hiljade dolara, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

Kako je objašnjeno, pored električnih kreveta dio donirane opreme čine i stočići za ishranu pacijenata, stečeri, fotelje za primjenu terapije i sjedeće stolice.

"Kao veliki poštovaoc Crne Gore i predsjedavajući tursko-crnogorskim poslovnim savjetom koji djeluje u Okviru Odbora za ekonomske odnose Turske sa inostranstvom (DEIK) osjetio sam ne samo moralnu potrebu već i dužnost da pomognem zdravstvenom sistemu Crne Gore u ovim veoma izazovnim trenucima", kazao je on za Vijesti.

Donacija
Donacijafoto: Privatna arhiva

Alim je dodao da je uvjeren da svaki pojedinac i kompanija koji imaju osjećaj odgovornosti treba da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

"Srećan sam što će savremena medicinska oprema koju sam uputio biti na raspolaganju KC Crne Gore, čime će dodatno biti unaprjeđen nivo zdravstvene zaštite u vašoj zemlji. Zadovoljstvo mi je što sam sličnu donaciju mogao uputiti i RS Makedoniji, iz koje potičem, kao i R. Kosovo gdje imam puno prijatelja", kazao je on.

Čestitao je Vladi i građanima Crne Gore na velikom uspjehu u borbi protiv zajedničkog nevidljivog neprijatelja.

"S obzirom da je Crna Gora prva u Evropi postala COVID 19 free destinacija vjerujem da će veliki broj turista doći u posjetu", poručio je Alim.

Donacija KCCG
Donacija KCCGfoto: Privatna arhiva

Iz KCCG je pojašnjeno da je donacija realizovana, uz podršku Ministarstva zdravlja i Generalnog konzula u Istambulu, Selima Like, kao i zahvaljujući dosadašnjoj veoma dobroj saradnji sa uglednim biznismenom iz Turske i izraz je poštovanja prema KCCG i prema svemu što se radi u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

Zahvaljujući se u ime Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore donatoru, generalna ditektorica Direktorata za harmonizaciju propisa i međunarodnu sardnju Slađana Pavlović je istakla da je i ova, kao i prethodne donacije upućene Crnoj Gori, potvrda prijateljstava naroda i država i potvrda da Crna Gora ima iskrene prijatelje.

Direktor KCCG Jefto Eraković kazao je da je ovo vrijedna donacija, kojom će kvalitet zdravstvene zaštite biti poboljšan.

Bonus video: