Eraković i Radojičić: Odlični rezultati saradnje KCCG i bolnice „Danilo I“ u doba pandemije

"Saradnja dvije ustanove prisutna je tokom svih ovih godina i decenija, a naročito je bila intenzivirana tokom COVID-19 infekcije, koja nam je pokazala koji su to modaliteti saradnje koji mogu još više unaprijediti zdravstveni sistem", kazao je Eraković

1303 pregleda 20 reakcija 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: KCCG
Sa sastanka, Foto: KCCG

Klinički centar Crne Gore i Opšta bolnica „Danilo I“ Cetinje i u periodu epidemije izazvane korona virusom još jednom su potvrdili da odlično sarađuju i da, kroz zajedničke aktivnosti, u kontinuitetu rade na unapređivanju kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite, ocijenjeno je na zajedničkom sastanku predstavnika KCCG i OB Cetinje, kojim su predsjedavali direktori dvije zdravstvene ustanove dr Jevto Eraković i dr Sonja Radojičić.

- Današnji zajednički kolegijum pokazao je punu opravdanost saradnja dvije institucije, KCCG, najveće zdravstvene ustanove i OB Cetinje, bolnice koja ima najveću tradiciju u crnogorskom zdravstvenom sistemu. Danas smo donijeli niz konkretnih zaključaka i predloga dalje saradnje, koji će svakako olakšati preglede našim pacijentima i omogućiti bolje funkcionisanje zdravstvenog sistema u našoj državi, kazao je Eraković nakon sastanka, kako je saopšteno iz KCCG.

- Saradnja dvije ustanove prisutna je tokom svih ovih godina i decenija, a naročito je bila intenzivirana tokom COVID-19 infekcije, koja nam je pokazala koji su to modaliteti saradnje koji mogu još više unaprijediti zdravstveni sistem. U budućem periodu možemo očekivati prije svega mobilnost naših ljekarskih ekipa iz KCCG prema OB Cetinje, ali takođe i dolazak pojedinih kolega iz cetinjske bolnice u KCCG, kao i uspostavljanje zajedničkih projekata edukacije i usavršavanja, a sve za dobrobit naših pacijenata, najavio je direktor KCCG.

Direktorica bolnice „Danilo I“ dr Sonja Radojičić izrazila je zadovoljstvo organizacijom jednog ovakvog kolegijuma, koji je inicirao Eraković, na kojem se razgovaralo o produbljivanju buduće saradnje.

- Ove dvije zdravstvene ustanove tradicionalno imaju dobru i uspješnu saradnju, koja je učvršćena u ovih par mjeseci epidemije koja je bila u našoj državi, na čemu smo zahvalni kolegama iz KCCG, kazala je Radojičić.

Bonus video: