PP "Piva": Realizovan niz aktivnosti kako bi spremni dočekali turiste

I ove godine nastavljeno je sa postavljanjem mobilijara, pa su lokacije
koje turisti, posjećuju Kneževići, Šarići, Nedajno, most na rijeci
Pivi, Soko grad, Marića česma, postale bogatije za nove klupe i drvene
košare za odlaganje smeća

785 pregleda 264 reakcija 1 komentar(a)
Park Prirode "Piva", Foto: Svetlana Mandić
Park Prirode "Piva", Foto: Svetlana Mandić

Isčekujući početak turističke sezone zaposleni u Parku prirode (PP) „Piva“ realizovali su niz aktivnosti kako bi spremno dočekali turiste i omogućili im što ugodniji i sigurniji boravak na teritoriji opštine Plužine. Nadzornici Parka obilazili teren su i čistili smeće i ono što ih posebno obradovalo je činjenica da je iz godine u godinu primjetna manja količina smeća.

“To je svakako zasluga lokalnih mještana, ali i turista, koji su prepoznali potrebu očuvanja životne sredine i odlaganja smeća na, za to, predviđena mjesta”, saopštili su iz PP “Piva”.

I ove godine nastavljeno je sa postavljanjem mobilijara, pa su lokacije koje turisti, posjećuju Kneževići, Šarići, Nedajno, most na rijeci Pivi, Soko grad, Marića česma, postale bogatije za nove klupe i drvene košare za odlaganje smeća.

“Postavljen je novi vidikovac u selu Kneževići odakle se pruža prelijep pogled na šumski kompleks u Borju, kao i Pivsku planinu i Durmitor. Uređeno je i prošireno splavište na Brštanovici, polaznoj tački za rafting”, istakli su iz Parka prirode.

Uz pomoć mehanizacije Komunalnog preduzeća probili su i raskrčili pješačku stazu u dužini od četiri kilometra koja vodi od mosta na rijeci Pivi na Šćepan Polju do Čokovog vrela, slijedi njeno obilježavanje adekvatnom signalizacijom

“Obilježena je nova pješačka staza koja polazi iz Milogore do Bešića na planini Kapavici u dužini od 7,5 kilometara, a u planu je njen produžetak do repetitora na Unču. U mjestu Lijećevina, u selu Brijeg, prokrčili smo stazu i očistili zapušteno stepenište koje vodi do spomenika koji je otkriven 13.jula 1981.godine i koji je posvećen održavanju komunističke partijske škole”, naveli su iz PP “Piva” i dodali da će i u narednom periodu nastaviti sa brojnim aktivnostima kako bi svima koji dođu u Pivu upotpunili boravak, ali i obogatili turističku ponudu.

Bonus video: