završen projekat iz oblasti informacionih tehnologija

Srednjoškolci kreirali aplikaciju za Ministarstvo odbrane

"Na taj način, iskazana je spremnost sistema odbrane da podrži talentovane srednjoškolce i podspješi njihov razvoj koji u perspektivi može doprinjeti razvoju sistema odbrane i Crne Gore u domenu informacionih tehnologija", kaže se u saopštenju

1731 pregleda 1 komentar(a)
Raztvijena aplikacija za internu upotrebu, Foto: gov.me
Raztvijena aplikacija za internu upotrebu, Foto: gov.me
Ažurirano: 02.06.2020. 14:58h

Generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse Alma Ljuljanaj Jovićević i Državni sekretar Slobodan Filipović danas su zajedno sa predstavnicima Srednje Elektortehničke škole "Vaso Aligrudić" završili još jedan uspješan projekat iz oblasti informacionih tehnologija saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako su pojasnili, talentovani đaci i profesori iz SEŠ za potrebe ministarstva razvili su aplikaciju za internu upotrebu, koje će unaprijediti poslovne procese.

"Na taj način, iskazana je spremnost sistema odbrane da podrži talentovane srednjoškolce i podspješi njihov razvoj koji u perspektivi može doprinjeti razvoju sistema odbrane i Crne Gore u domenu informacionih tehnologija", kaže se u saopštenju.

"S obzirom da MO i VCG intezivno rade na modernizaciji informacionih sistema i razvoju sajber sposobnosti, iskazana je otvorenost za proširenje saradnje, koja bi doprinijela obostranom napretku", saopšteno je iz MO.

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore nastaviće da podstiču mlade, njihovu kreativnost i talente, kazali su oni.