Ulcinj uskoro dobija bioskop?

U zahtjevu se navodi da je objekat značajne vrijednosti prepoznalo i Ministarstvo kulture te da se ukazala potreba za oživljavanje kino sale kao polivalentnog prostora. Dodaje se da će objekat prvenstveno služiti za bioskop ali i da će biti u funkciji i za druge predstave, promocije i izložbe od značaja za grad

2768 pregleda 345 reakcija 4 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Shutterstock
Ulcinj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.06.2020. 15:00h

Opština Ulcinj raspisala je konkurs za izradu revidovanog glavnog projekta rekonstrukcije kino sale preko puta bivšeg SDK u glavnoj gradskoj ulici. Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti, objavljen je na sajtu Opštine 27.maja a javno otvaranje ponuda zakazano je za četvrtak, 4.juna. Procijenjena vrijednost nabavke sa PDV-om, iznosi 15.000 eura.

U zahtjevu se navodi da je objekat značajne vrijednosti prepoznalo i Ministarstvo kulture te da se ukazala potreba za oživljavanje kino sale kao polivalentnog prostora. Dodaje se da će objekat prvenstveno služiti za bioskop ali i da će biti u funkciji i za druge predstave, promocije i izložbe od značaja za grad.

Postojeći objekat je potpuno ruiniran a u zahtjevu se navodi da je bez krovne konstrukcije, fasadne bravarije i stolarije, sa ogoljenim zidovima i praznim brisanim unutrašnjim prostorom. Površina objekta je 242 kvadrata a maksimalna spratnost, prema planovima, P+2. Buduće moderno zdanje u prizemlju će osim kino sale imati garderobu i snack bar dok je u u potrkovlju planirana soba za porojekcije i galerija.

Kada je u pitanju eneterijer, kako se navodi u zahtjevu, bioskop je potrebno opremiti najsavremenijom audio- vizuelnom tehnologijom.

Zadnjii filmovi u postojećem objektu, emitovani su devedestih godina prošlog vijeka. Bisokop je zvanično prestao da postoji 2002.godine.

Bonus video: