Budva: Dva i po metra duga sabljarka u plićaku na plaži u Bečićima

“Vjerovatno da se radi o istom iglunu koji se prije nekoliko nedjelja pojavio na Kraljicinoj plazi i odomaćio se u Budvanskom akvatorijumu", Aleksandar Šuković iz ribolovnog kluba "Delfin"

22639 pregleda 24 reakcija 7 komentar(a)
Dva i po metra duga sabljarka na bečićkoj plaži, Foto: Hotel Tara
Dva i po metra duga sabljarka na bečićkoj plaži, Foto: Hotel Tara

Reprezentativni primjerak, dva i po metra duga sabljarka danas je došla do plićaka na bečićkoj plaži ispred hotela Tara.

Član upravnog odbora ribolovnog kluba “Delfin” iz Budve Aleksandar Saša Šuković kazao je da je Danijela Đurović, direktorica hotela Montenegro zvala plovnu jedinicu koja je stigla iz Bara i spriječila neregistrovane ribolovce da ulove - puskama igluna ili sabljarku po procjeni ledjnog peraja, duzine 2 do 2,5 metara.

“Vjerovatno da se radi o istom iglunu koji se prije nekoliko nedjelja pojavio na Kraljicinoj plazi i odomaćio se u Budvanskom akvatorijumu. Iglun je plava riba Jadranskog mora i naraste do 2.5 metara tako da je ovo odasli primjerak ugrozene vrste. Njegovo prisustvo u relatvno plitkoj vodi i u neposrednoj blizini obale posljedica je malog broja kupača za ovo doba godine”, kazao je Šuković.

Šuković je kazao da je Saša Ristić iz Plovne jedinica Bar intervenisao da riba ode nepovrijeđena na pučinu.

Bonus video: