Markišićima treba pomoć: Žive u kući bez vode, sa konjima u jednoj prostoriji

"Markišići žive u trošnoj kući i od tri prostorije samo je jedna bar donekle uslovna za život, dok su u drugoj bili smješteni konji"
288 pregleda 5 komentar(a)
Markišići, Vojno Selo, Foto: NVO Izvor života
Markišići, Vojno Selo, Foto: NVO Izvor života
Ažurirano: 12.02.2018. 17:17h

Predstavnici nevladine organizacije Izvor života iz Nikšića, pozvali su sve, a prije svega privrednike, da pomognu šestočlanoj porodici Omera Markišića iz Vojnog Sela, kod Plava, koji žive u izuzetno teškim uslovima.

“Markišići žive u trošnoj kući i od tri prostorije samo je jedna bar donekle uslovna za život, dok su u drugoj bili smješteni konji. Krov im prokišnjava pa su morali da na njega stave najlon, a unutrašnji zidovi su potpuno mokri”, kazala je Konstantina Maraš iz te NVO.

Kako je rekla, Markišići u kući nemaju vodu, pa su napravili improvizovano kupatilo kako bi se “makar zimi sklonili od kiše”.

Prema njihovim riječima, Crveni krst iz Plava im uvijek izađe u susret i pomogne u garderobi i brašnu.

“Omerova supruga imala je tešku operaciju oba koljena i ima oboljenje mišića zbog kojeg joj ljekari predviđaju doživotnu invalidnost. Najveći problem mu predstavlja nemogućnost da supruzi pruži zdravstvenu njegu i krajnje loši uslovi za život u trošnoj kući”, naglasila je Maraš.

Ona je pozvale sve ljude dobre volje da u skladu sa mogućnostima uplate pomoć na žiro račun Omera Markišića 505-0000000360554-56, kod Atlas banke, kao i kompanije voljne da doniraju građevinki i sanitarni materijal.

Bonus video: