juče ih posjetili bjeković i miranović

Pomorcima na Vučju odobreni zahtjevi u skladu sa aktuelnim mjerama

"Takođe zahvaljujemo na razumijevanju pomorcima smještenim u karantinu, koji su shvatili značaj mjera i prihvatili predočenu argumentaciju", zaključeno je u saopštenju

1114 pregleda 1 komentar(a)
Bjeković i Miranović, Foto: Kancelarija Ombudsmana
Bjeković i Miranović, Foto: Kancelarija Ombudsmana

Grupi pomoraca smještenoj u karantinu na Vučju, odobreni su zahtjevi u skladu sa aktuelnim epidemiološkim mjerama i u kontekstu mogućih rješenja, nakon jučerašnje posjete i pojedinačnih razgovora koje su sa njima obavili Ombudsman Siniša Bjeković i doktorka Vesna Miranović, kao članica NKT-a, saopšteno je iz kancelarije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore (Ombudsman).

"Sagledavajući rizik i u konsultaciji sa Institutom za javno zdravlje, istog dana riješeni su ključni zahtjevi nezadovoljnih pomoraca, a koji su se odnosili na rasterećenje smještajnih kapaciteta i ograničen boravak ispred objekta, budući da sobe nemaju terase", navodi se u saopštenju kancelarije Ombudsmana.

U saopštenju se dodaje da je većina pomoraca u karantinu pohvalila postupanje Vojske Crne Gore, kvalitet hrane i higijenske uslove.

"Zaštitnik izražava zadovoljstvo jer smo tokom posjete, u veoma konstruktivnoj atmosferi, uspjeli da dođemo do odgovarajućih rješenja i što su na konkretnom primjeru prepoznata zalaganja nadležnih institucija i brza reakcija NKT-a. Takođe zahvaljujemo na razumijevanju pomorcima smještenim u karantinu, koji su shvatili značaj mjera i prihvatili predočenu argumentaciju", zaključeno je u saopštenju iz kancelarije Ombudsmana.

Preporučujemo za Vas