DRI o IJZ: Skrenuli pažnju na obračun prekovremenih i stimulansa

Revizori su, između ostalog, IJZ-u skrenuli pažnju da na u skladu sa zakonom vrše obračun prekovremenih sati, razmotriti i vrši isplatu stimulacija u mjesecu kada se ostvare rezultati rada iznad planiranih čime bi se nagrađivao ostvareni rezultat, a ne pravo koje zaposleni ostvaruje po funkciji

1459 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Instituta za javno zdravlje, Foto: Luka Zeković
Zgrada Instituta za javno zdravlje, Foto: Luka Zeković

Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje Institutu za javno zdravlje (IJZ) sa skretanjem pažnje na godišnji finansijski izvještaj za 2018. godinu i uslovno mišljenje na usklađenost poslovanja sa zakonima, propisima i drugim aktima.

Revizori su, između ostalog, IJZ-u skrenuli pažnju da na u skladu sa zakonom vrše obračun prekovremenih sati, razmotriti i vrši isplatu stimulacija u mjesecu kada se ostvare rezultati rada iznad planiranih čime bi se nagrađivao ostvareni rezultat, a ne pravo koje zaposleni ostvaruje po funkciji...

Takođe su skrenuli pažnju instituciji na čijem je čelu Boban Mugoša da vrši obračun i isplatu zarada u skladu sa rješenjima, ali i da vrši obračun poreza i doprinosa prilikom isplata naknada za neiskorišćeni godišnji odmor.

“U postupku revizije konstatovano je nepoštovanje zakonske regulative. Cijeneci činjenicu da se to ne odnosi na postupanje odgovornih organa Instituta, nadležni Kolegijum, stavlja ih na znanje subjektima, koji su odgovorni za postupanje a istovremeno i vrše nadzor nad radom Instituta”, navodi se u nalazu.

Bonus video: