Radovi na regulaciji korita rijeke Plašnice u Kolašinu privode se kraju

U tom selu obavljaju pripreme da, uz podršku nadležnog sekretarijata, kandiduju kod Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja projekat lokalnog vodovoda

620 pregleda 4 komentar(a)
Počela regulacija korita: Plašnica, Foto: Dragana Šćepanović
Počela regulacija korita: Plašnica, Foto: Dragana Šćepanović

Radovi na regulaciji korita rijeke Plašnice privode se kraju, čime će se spriječiti da izlijevanje vode ponovo ugrozi objekte i imanja u tom dijelu kolašinske opštine.

Nevrijeme krajem prošle godine stvorilo je mnogo teškoća i pričinilo značajnu štetu mještanima Blatine. Kako kaže predsjednica mjesne zajednice (MZ) Radmila Šuković, uz podršku Sekreterijata za uređenje prostora i Opštine Kolašin, angažovana je mehanizacija koja radi na nekoliko lokacija.

“Minulih dana mehanizacija je radila na lokalitetu “Stara ciglana“. To je bilo najkritičnije područje, u dužini od 200 metara. U tom dijelu, za vrijeme obilnih padavina, rijeka je izlijevanjem nanijela veliku štetu imanjima, ali i oštetila dio lokalnog puta. Radi se i na lokalitetu igrališta MZ, ali i na dijelu gdje je tokom prošlogodišnjeg nevremena oštećena obaloutvrda stara 10 godina. Predstoji sanacija još par kritičnih tačaka, a među njima su i neka u MZ Bakovići“, kazala je Šuković.

Ona podsjeća da su mještani Blatine, pomognuti od Opštine, već sanirali nekoliko putnih pravaca, oštećenih nevremenom u novembru. Takođe, radilo se i na još nekoliko manjih vodotoka.

U tom selu obavljaju pripreme da, uz podršku nadležnog sekretarijata, kandiduju kod Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja projekat lokalnog vodovoda. Problemi sa vodosnabdijevanjem u tom selu, u kojem je oko 140 domaćinstava, su višegodišnji.

Pored regulacije korita rijeke Plašnice i putnih pravca na Blatini, kako je kazao predsjedik Opštine Milosav Bulatović, lokalna uprava je, ili će u narednom periodu, pomagati slične radove i u drugim selima. Mehanizacija Komunalnog preduzeća već par mjeseci radi na području Morače, završena je sanacija puteva u okolini Lipova, a očišćene su saobraćajnice do nekoliko katuna.

Bonus video: