Dogovorene tri donacije TIKA agencije

TIKA će, uz sufinansiranje Ministarstva, donirati novac za rekonstrukciju Osnovne škole “29. novembar” u Dinoši i fiskulturne sale Gimnazije u Tuzima, a doniraće i pametne table i računarsku opremu za Gimnaziju “30. septembar” u Rožajama
141 pregleda 3 komentar(a)
TIKA donacija ministarstvo prosvjete, Foto: Mps.gov.me
TIKA donacija ministarstvo prosvjete, Foto: Mps.gov.me
Ažurirano: 12.02.2018. 15:55h

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA investiraće ove godine u školsku opremu i infrastrukturu nekoliko crnogorskih škola, dogovoreno je na sastanku predstavnika te agencije i Ministarstva prosvjete.

Sastanku su, kako je saopšteno, prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu prosvjete Aleksandar Mitrović, sekretar Ministarstva Omer Mehmedović, načelnik Službe za investicije i javne nabavke Filip Grujić i koordinator agencije TIKA Ahmet Altun.

U saopštenju Ministarstva navodi se da su na sastanku najavljene tri vrijedne donacije za prvu polovinu ove godine.

"TIKA će, uz sufinansiranje Ministarstva, donirati novac za rekonstrukciju Osnovne škole “29. novembar” u Dinoši i fiskulturne sale Gimnazije u Tuzima, a doniraće i pametne table i računarsku opremu za Gimnaziju “30. septembar” u Rožajama“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će se, nakon izrade glavnih projekata, znati i visina ulaganja, a većina radova planiranih za ovu godinu izvodiće se tokom ljetnjeg raspusta.

"U saradnji sa Ministarstvom, TIKA će razmotriti i infrastruktrurne potrebe još nekoliko školskih ustanova“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: