Nuhodžić komandantom KFOR-a: CG će nastaviti da pruža doprinos stabilnosti

Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima na planu jačanja bilateralne saradnje u cilju osiguravanja bezbjednosti u regionu...
3 komentar(a)
Salvatore Kuoći, Mevludin Nuhodžić, Slavko Stojanović, Foto: MUP
Salvatore Kuoći, Mevludin Nuhodžić, Slavko Stojanović, Foto: MUP
Ažurirano: 12.02.2018. 15:26h

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović sastali su se danas sa komandantom KFOR-a na Kosovu, general majorom Salvatoreom Kuoćijem.

Sastanak je, kako je saopšteno z MUP-a. bio prilika da sagovornici razmijene mišljenja o modalitetima i intenzitetu saradnje Crne Gore i Kosova u oblasti policijskih poslova.

"U tom kontekstu, sagovornici su se osvrnuli na uspostavljanje Zajedničkog centra za policijsku saradnju između Crne Gore, Kosova i Albanije, koji je u maju prošle godine otvoren u Plavu i zaključili da ovakav vid saradnje doprinosi daljem razvoju dobrosusjedskih odnosa, jačanju zajedničkih granica i borbi protiv kriminala. Ističući značaj dobre saradnje crnogorske policije sa KFOR-om, ministar Nuhodžić je kazao da će Crna Gora nastaviti da pruža doprinos stabilnosti i bezbjednosti u regionu. Ministar Nuhodžić upoznao je sagovornika i sa aktivnostima koje Ministarstvo sprovodi na planu ispunjavanja mjera iz pregovaračkog poglavlja 24 koje je u nadležnosti MUP-a, i osvrnuo se na do sada preduzete reformske mjere u svjetlu nedavnog pristupanja Crne Gore NATO savezu", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima na planu jačanja bilateralne saradnje u cilju osiguravanja bezbjednosti u regionu, migratornim politikama, te aspektima borbe protiv nasilnog ekstremizma i terorizma.

Bonus video: