Dobar put i voda oživjeće Vraćenoviće

Grbović je kazao da će vodovod za MZ Vraćenovići biti završen do 15.maja
326 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2018. 15:20h

Dobar put i voda, smatra predsjednik MZ Vraćenovići, Filip Šekarić, zaustaviće migraciju stanovništva i oživjeti taj kraj.

“Ovo će biti najkraća trasa između istočne Hercegovine i Crne Gore. Magistralni put i voda će vjerovatno uticati na oživljavanje sela i smanjiće migraciju stanovništva, pa će možda i ljudi početi da se vraćaju”, kazao je Šekarić, nakon što su predsjednik Opštine Nikšić i direktor Direkcije za saobraćaj, Veselin Grbović i Savo Parača, zajedno sa saradnicima, obišli radove koji se izvode na putu Petrovići–Vraćenovići, u dužini od devet kilometara, kao i izgradnju vodovodne mreže u tom kraju.

Parača je podsjetio da je prethodno zvršeno tri kilometra puta, kao i da je vrijednost radova na pomenutom putnom pravcu, koje izvodi podgoričko preduzeće “Tehnoput”, oko 3,7 miliona eura.

“Ovaj putni pravac ćemo završiti do početka turističke sezone i ideja nam je da nastavimo sa radovima duž nikšićke opštine. U završnoj smo fazi projektovanja putnog pravca od Vilusa do Kusida, dužine oko 17 kilometara i mislim da ćemo već narednog mjeseca stvoriti uslove da raspišemo tender”, kazao je Parača.

Prema njegovim riječima obezbjeđena su sredstva i za izgradnju puta Nikšić – Cetinje, ali zbog žalbi projektanata još se nije krenulo sa procedurom. Očekuje da državna komisija brzo riješi pomenute žalbe kako bi se krenulo sa potrebnom dokumentacijom.

Grbović je kazao da će vodovod za MZ Vraćenovići biti završen do 15.maja.

“Neophodno je uraditi još dva rezervoara, jer je velika visinska razlika između Petrovića i Vraćenovića. Već pripremamo i sprovodimo cijevi ispod puta da i zaseocima, koji su pored puta, obezbjedimo vodu”, kazao je Grbović.

Prema riječima direktora Vodovoda, Velizara Vojinovića, vodu će dobiti 86 domaćinstava u Vraćenovićima i zaseocima, sa oko 300 stanovnika. Nakon Vraćenovića, vodu će dobiti i stanovnici Dragovoljića, a radovi na izgradnju vodovoda u tom kraju počinju 1.marta.

“Prošle godine uradili smo vodovod u selu Dučice, kompletnu rekonstrukciju vodovodnog sistema u morakovskim Blacama, vodovod u Lukovu, Orahu, Petrovićima, tako da smo oko 1.025 domaćinstava snabdijeli vodom, a vrijednost investicija je 1,2 miliona”, kazao je Vojinović.

Prema riječima Grbovića u planu je i projekat za vodosnabdijevanje Vilusa, kao i izgradnja bunara u dijelu Banjana.

Galerija

Bonus video: