Raičević i Brčvak razgovarali o inicijativi o prijateljstvu Bara i Štajnfurta

Raičević je zahvalio je Brčvaku za pokazanu solidarnost i humanost u vremenu borbe protiv Kovida–19, kao i za mnoštvo dobrih djela koja su pomogla institucijama da adekvatno odgovore na epidemiju

1700 pregleda 496 reakcija 7 komentar(a)
Raičević i Brčvak, Foto: Opština Bar
Raičević i Brčvak, Foto: Opština Bar

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, primio je humanistu i filantropa Hajriza Hačka Brčvaka.

Raičević je, kako je saopšteno iz Opštine, zahvalio je Brčvaku za pokazanu solidarnost i humanost u vremenu borbe protiv Kovida–19, kao i za mnoštvo dobrih djela koja su pomogla institucijama da adekvatno odgovore ovom javnozdravstvenom riziku, a građanima, kako je naveo, pružila podršku i ohrabrenje.

“Vaša posvećenost čovjekoljublju i oporavku zemlje i grada kroz brojne vrijedne donacije Baru i Crnoj Gori dala je nemjerljiv doprinos odgovoru čitavog društva u ovoj neočekivanoj situaciji, i pružila ohrabrenje i motiv građanima da istraju, i da osjete da nisu sami u trenutku velike zdravstvene krize u čitavom svijetu”, kazao je Raičević.

Brčvak je zahvalio, kako se navodi, Raičeviću na prijemu i istakao zadovoljstvo da je u prilici da pomaže drugima.

„Mi smo samo dio jednog velikog mozaika – naše zajednice, i u njemu svako od nas ima svoje mjesto. Ja sam zahvalan što sam dio tog mozaika i što smo u prilici da jedni druge podstičemo na dobra djela, radeći tako za dobrobit svih“, kazao je Brčvak.

Na sastanku je razgovarano o pokretanju inicijative za uspostavljanje prijateljstva između Opštine Bar i grada Štajnfurt (Steinfurt) u Njemačkoj, u kojem Brčvak živi i radi, na temelju čega bi se radilo na unapređenju saradnje dva grada.

Brčvak i fondacija “Hemiias” iz Njemačke čiji je on osnivač, od početka pandemije koronavirusa u Crnoj Gori donirali su više od 500.000 eura – novčano, u medicinskoj opremi, respiratorima, paketima pomoći u hrani i higijeni, podsjećaju iz Opštine Bar. Preko Nacionalnog koordinacionog tijela uputio je barskoj bolnici značajnu donaciju, dok je najugroženije stanovnike preko Opštinske organizacije Crvenog krsta pomagao paketima osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu.

Brčvak je nedavno uputio i donaciju Opštini u vidu zaštitih maski, koje su preko nadležnih službi lokalne uprave dijeljene građanima.

Bonus video: