Milatović: Đuranovićeva vlast hotel "Zeta" pretvorila u zastiđe i crnu tačku grada

Predsjednik IO Demosa Danilovgrad je kazao da je Đuranoviću možda mjera uspješnosti vođenja Opštine podatak da gradom prođe četrdeset hiljada polaznika ka manastiru Ostrog, a da jedan jedini ne svrati i ne zadrži se u Danilovgradu
516 pregleda 14 komentar(a)
Hotel Zeta, Foto: Jelena Jovanović
Hotel Zeta, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 12.02.2018. 10:42h

Imidž koji je gradu na obali rijeke Zete, od 1976. godine donio istoimeni hotel, narušen je nebrigom onih koji već dvanaest godina brinu o svemu osim o onome za šta su ih građani zadužili, saopštio je predsjednik IO Demosa Danilovgrad Aleksandar Saša Milatović.

Dodao je da je to kultno mjesto i nekadašnja reputacija grada, za tri mandata predsjednika Opštine Branislava Đuranovica, postao zastiđe i crna tačka na mapi grada u dolini rijeke Zete.

"Plejade gostiju, pisaca, slikara, sportista, poslovnih ljudi, novinara, političara i ostalih sa prostora bivše Jugoslavije, provelo je prijatne trenutke na čuvenoj terasi hotela Zeta. Decenija je minula, a grad je bez kulture, ritma, druženja... Jedina zabava su lokalni mediji u kojima Branislav Đuranović hvali sebe samog, ističući deceniju uspjeha i kapitalnih rezultata. Očigledno je da prvom čovjeku Danilovgrada ne smeta istina kojom odzvanja hotel u odnosu na hvalospjeve kojima pokušava da manipuliše javnošću, zaboravlajući da je kapitalni rezultat decenije njegovog rada, između ostalog, hotel koji je slika 'njegove uspješnosti'", kazao je Milatović.

On je dodao da je Đuranoviću možda mjera uspješnosti vođenja Opštine podatak da Danilovgradom prođe četrdeset hiljada polaznika ka manastiru Ostrog, a da jedan jedini ne svrati i ne zadrži se u Danilovgradu.

"Hotel u centru grada bio je jedini... imao je prvu privatnu radio stanicu, kafanu, kazino, noćni bar, aperitiv bar... Sve to, kao ni današnje potrebe ovog grada, nisu obavezale Branislava Đuranovića da se hotelu vrati namjena, ili bar djelić starog sjaja. Poklonila mu je partija tri mandata, a po svemu sudeći on žarko želi da mu povjeri i četvrti, vjerovatno voslonjen na harizmu kojom plijeni. Možda gospodin Đuranović postaje zaboravan, iako je u više navrata najavljivao rešavanje ovog pitanja, mora se priznati poražavajuća činjenica - 'obećanje ludom radovanje'. Podsjetio bih gradonačelnika Danilovgrada, da je ovaj hotel van upotrebe od 2003. godine kada je polugama tadašnje vlastodržačke garniture stavljen ključ u bravu. Tada je firma 'R&E doo Podgorica' imala i nudila rešenje, ali tadašnji predsjednik Opštine, a sadašnji poslanik Milorad Vuletić i sadašnji a i višedecenijski potpredsjednik Zoran Bošković uspješno su sabotirali ponudu i 'otjerali' mladog i sposobnog privrednika Roberta Jovanovića. Od tada pa do dan danas, punih 15 godina, hotel čami", piše u Milatovićevom saopštenju.

On je ocijenio da je za Vuletića važilo da je Opština "na pozitivnoj nuli", a da je izvjesno da Đuranović nije nastavio ni približnim stopama svog mentora.

"Današnji dug iznosi preko 10 miliona. Odnos prema hotelu Zeti je više nego relevantan pokazatelj njegovog domaćinskog odnosa nad našim gradom. U gradu je ostala anegdota, kao pošalica, kada je na pitane - 'šta treba uraditi u Danilovgradu', a baš u vremenu početka prvog mandata Branislava Đuranovića, upravo Vuletić šaljivo odgovorio svom gospodaru kako je potrebno da se prvo nauče padeži u tom gradu. Iako se odmah slutilo, vrijeme je pokazalo na koga je mislio", kazao je Milatović.

Bonus video: