Tablica zdravih namirnica

Vijesti i Idea marketi vam donose tablicu po kojoj se bazira Keto ishrana - nabavite svoj primjerak u srijedu, 10. juna

9204 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

IDEA marketi i Vijesti su počeli novu seriju podjele postera. U narednih pet nedelja, svake srijede čeka vas poster iznenađenja koji će biti edukativnog sadržaja.

Drugi poklon poster - IDEA za Keto ishranu, možete dobiti besplatno uz kupljeni primjerak “Vijesti" u srijedu, 10. juna.

Poklon poster
Poklon posterfoto: Vijesti

Nakon perioda samoizolacije kada nam je najveća predjena udaljenost bila trosjed-frižider mnogi se suočavaju sa viškom kilograma. Kako brzo i lako vratiti željenu figuru? Poster koji ćete u srijedu, 10. juna dobiti uz Vijesti istaknite na vidno mjesto i držite se uputstava.

Trenutno najveći trend u svijetu ishrane je ketogena dijeta, tokom koje se unosi najmanja moguća količina ugljenih hidrata i visok procenat zdravih masnoća i proteina i to u odnosu 75% masti, 20% proteina i 5% ugljenih hidrata. Potiče još iz 1920-ih godina i kreirana je od strane endokrinologa Dr. Geyelin.

Ketogena ishrana podrazumijeva zamijenu namirnica koje su bogate ugljenim hidratima sa namirnicama koje su bogate mastima. Redukcija ugljenih hidrata dovodi vaše tijelo u metaboličko stanje koje se naziva ketoza. Da biste dospeli u stanje ketoze najvažnije je da unos ugljenih hidrata smanjite na najviše 50 grama dnevno, a idelano bi bilo kada ne biste prelazili preko 20 grama. Tijelo se izbacivanjem šećera primorava da umjesto glukoze koristi masti za snadbijevanje energijom.

Vijesti i Idea marketi vam donose tablicu po kojoj se bazira Keto ishrana.

Nabavite svoj primjerak u srijedu, 10. juna, i ostanite zdravi.

Bonus video: