Na Ćemovskom stanovi za 90 zaposlenih RTCG-a

Generalni direktor RTCG Božidar Šundić krajem prošle godine je od podgoričkog Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora tražio urbanističko-tehničke uslove (UTU) za izgradnju objekta na parceli od 2.599 metara kvadratnih, koja je vlasništvo Javnog servisa

4714 pregleda 7 komentar(a)
RTCG, Foto: Luka Zeković
RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.06.2020. 08:14h

Firma “Europrojekt” iz Podgorice, u ime Radio televizije Crne Gore (RTCG), zatražila je od podgoričkog Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora da im obračuna komunalije za zgradu za radnike Javnog servisa.

Za radnike RTCG zgrada, koja će imati 90 stanova gradiće se na Ćemovskom polju u Podgorici, odnosno na području Detaljnog urbanističkog plana “Konik - sanacioni plan”.

Generalni direktor RTCG Božidar Šundić krajem prošle godine je od podgoričkog Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora tražio urbanističko-tehničke uslove (UTU) za izgradnju objekta na parceli od 2.599 metara kvadratnih, koja je vlasništvo Javnog servisa.

Šundić je “Vijestima” potvrdio da je podnio zahtjev za UTU, a da će graditi stanove za zaposlene.

“Gradićemo stanove za 90 radnika. Projekat će biti vrijedan tri četiri miliona. Dio će finansirati Vlada, dio RTCG, a dio radnici”, kazao je Šundić, dodajući da će se potruditi da radnici kupe stanove po najpovoljnijim uslovima, ali da će u narednom periodu pokrenuti proceduru.

Zemljište za gradnju zgrade Javnom servisu je, prema katastarskoj evidenciji Vlada Crne Gore poklonila u aprilu 2016. godine.

Javni servis, kako su “Vijesti” pisale, na osnovu kadrovske evidencije, krajem prošle godine je imao 723 zaposlena.

Budžet RTCG je 2018. i 2019. godine bio gotovo skoro 14 miliona eura.

Bonus video: