U četvrtak besplatan ulaz u NP Skadarsko jezero

"Posjetioci mogu uživati u pješačenju, vožnji bicikla, krstarenju, kajakarenju, vožnji čamcima, ali i u posmatranju ptica, sportskom ribolovu ili posjeti nekog od starih utvrđenja i manastira koji se nalaze na Skadarskom jezeru", ističe se u saopštenju Nacionalnih parkova Crne Gore

354 pregleda 0 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: Savo Prelević
Skadarsko jezero, Foto: Savo Prelević

Povodom Dana Nacionalnog parka Skadarsko jezero u četvrtak 11. juna 2020. godine biće besplatan ulaz u to zaštićeno područje.

"Svi ljubitelji prirode mogu uživati u raličitim aktivnostima koje boravak u ovom parku nudi. Vašoj pažnji preporučujemo posjetu Centrima za posjetioce na Vranjini i Virpazaru gdje možete saznati više o prirodnim i kulturnim vrijednostima ovog parka, ali i vidjeti prirodnjačku postavku i etno sobu sa predmetima karakterističnim za te krajeve. Posjetioci mogu uživati u pješačenju, vožnji bicikla, krstarenju, kajakarenju, vožnji čamcima, ali i u posmatranju ptica, sportskom ribolovu ili posjeti nekog od starih utvrđenja i manastira koji se nalaze na Skadarskom jezeru", ističe se u saopštenju Nacionalnih parkova Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je jedna od ponuda parka i tura vinskim stazama, a preporučuju i gastronomske specijalitete i domaće proizvode ovog kraja.

"Godinje, Dodoši, Karuč, Poseljani, Rijeka i Žabljak Crnojevića, plaže Pješac, Pelinovo i Murići samo su neka od mjesta gdje možete provesti ugodno vrijeme van gradskih gužvi. Za više informacija o aktivnom odmoru posjetite sajt Nacionalnih parkova Crne Gore www.nparkovi.me ili preuzite mobilnu aplikaciju Nacionalnih parkova Crne Gore sa Google Play store", zaključuje se u saopštenju NPCG.

Bonus video: