objekat građen suprotno Zakonu, bez podnesene prijave za građenje

MORT: Srušen nelegalni objekat koji je narušavao ambijentalnu cijelinu crkve

"Mitropoliji crnogorsko-primorskoj (Pravoslavnoj crkvenoj opštini Ulcinj) koja je izvodila nedozvoljene radove je Rješenjem br. UPI 071/8- 134/2 od 04.06.2020 zabranjeno izvođenje radova na izgradnji nelegalnog objekta u blizini crkve.Kako je kontrolnim inspekcijskim nadzorom utvrđen nastavak radova, donijeto je shodno ovlašćenjima Urbanističko-građevinskog inspektora rješenje o rušenju nelegalnog objekta čijem se administrativnom sprovođenju pristupilo jutros preko izvršne službe Ministarstva održivog razvoja i turizma"

33438 pregleda 719 reakcija 61 komentar(a)
"Srušeni konak predstavljao devastaciju prostora", Foto: MCP
"Srušeni konak predstavljao devastaciju prostora", Foto: MCP

U Zoganju kod Ulcinja jutros se pristupilo rušenju nelegalno građenog objekta projektovane površine više stotina kvadratnih metara, koji je narušavao ambijentalnu cjelinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz XVIII vijeka i predstavljao eklatantnu devastaciju prostora, saopšeno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT).

Građevinske mašine jutros su srušile započeti manastirski konak na Briskoj gori kod Ulcinja.

Oni su dodali da je objekat građen suprotno Zakonu, bez podnesene prijave za građenje i dokumentacije iz člana 91 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

"Mitropoliji crnogorsko-primorskoj (Pravoslavnoj crkvenoj opštini Ulcinj) koja je izvodila nedozvoljene radove je Rješenjem br. UPI 071/8- 134/2 od 04.06.2020 zabranjeno izvođenje radova na izgradnji nelegalnog objekta u blizini crkve.Kako je kontrolnim inspekcijskim nadzorom utvrđen nastavak radova, donijeto je shodno ovlašćenjima Urbanističko-građevinskog inspektora rješenje o rušenju nelegalnog objekta čijem se administrativnom sprovođenju pristupilo jutros preko izvršne službe Ministarstva održivog razvoja i turizma", navodi se u saopštenju MORT-a.

Preporučujemo za Vas