Buka i bahatost zaštitni znak Ade

Vlasnici objekata na Bojani apeluju da se pojačaju kontrole zbog vozača skutera i glisera

4533 pregleda 22 reakcija 2 komentar(a)
Rijeka Ada Bojana, Foto: Samir Adrović
Rijeka Ada Bojana, Foto: Samir Adrović

Bahati vozači skutera i glisera i preglasna muzika postaju sve veći problem Ade Bojane dok se vlasnici kućica uzaludno obraćaju nadležnim institucijama u pokušaju da skrenu pažnju da su ugrožena njihova zakonom i ustavom garantovana prava. Oni tvrde da se ni proteklog vikenda, i pored brojnih molbi upućenih na sve relevantne adrese, nije bilo moguće odmoriti i uživati u prirodi.

“Preglasna muzika i brza vožnja skutera i glisera, počinju od jutra. Brza vožnja se završava u sumrak dok se muzika sporadično gasi. Prava buka počinje u večernjim satima i traje sve do svitanja“, tvrde u Uduženju vlasnika. Komunalna policija, kako kažu vlasnici, dolazi i izriče opomene.

“Tako nam obezbijede nekoliko sati mira ili sna, ali njihovim odlaskom, tortura opet počinje“, ističu vlasnici i tvrde da na Adi Bojani većina trpi toturu od manjine.

“Na Bojani ima više od 500 kućica, ali je dovoljno da zvučnici sa 15 lokacija, pokvare odmor svim ostalim“, navode u Udruženju. Vlasnici tvrde da su prepoznali osnovni problem - problem nadležnosti.

“Kako se radi o narušavanju javnog reda i mira i ugrožavanju ljudskih i građanskih prava, apelujemo da državni organi nađu način da sprovode zakon. Napominjemo da bi Skupština opštine trebalo da na dnevni red tekućeg zasjedanja, uvrsti i predlog odluke o akustičnim zonama. Odlukom bi bio regulisan nivo buke na Adi Bojani i utvrđena nadležnost za njeno sprovođenje“, navode u Udruženju i ističu spremnost na saradnju sa nadležnim organima kako bi Ada Bojana opet bila mjesto mira i uživanja. U prilog svim svojim tvrdnjama, naglašavaju, spremni su da pokažu dokaze- video zapise i fotografije.

“Već duže, osim glasne muzike evidentan je i problem ekstremno brze vožnje raznih plovila nesavjesnih vozača koja je za posljedicu imala teška povređivanja, pa i smrtne slučajeve. Stoga je država dužna da nam obezbijedi bezbjedno korišćenje imovine za koju njenom JP plaćamo zakup koji nije mali“, navodi se u dopisu vlasnika policiji i apeluje da se na Adi Bojani pojačaju sve kontrole.

Bonus video: