Nuhodžić: Još jednom potvrđeno prijateljstvo i solidarnost Crne Gore i Azerbejdžana

Nuhodžić se zahvalio na pomoći i podršci koju je Azerbejdžan uputila tokom epidemije koronavirusa Crnoj Gori

743 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa sastanka ministra unutrašnjih poslova i ambasadora Azerbejdžana, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Detalj sa sastanka ministra unutrašnjih poslova i ambasadora Azerbejdžana, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sastao se danas sa ambasadorom Azerbejdžana u Crnoj Gori Eldarom Hasanovim, saopšteno je iz Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Nuhodžić se tom prilikom zahvalio na pomoći i podršci koju je Azerbejdžan uputila tokom epidemije koronavirusa Crnoj Gori i ocijenio da je to još jedna potvrda solidarnosti i tradicionalnog prijatelјstva dvije države.

„Crna Gora je iz epidemije koronavirusa izašla kao pobjednik, pokazala je kapacitete zdravstvenog sistema, ali i funkcionalnost svih svojih institucija, što uliva povjerenje ne samo njenim građanima, već i svima onima koji će posjetiti Crnu Goru “, rekao je ministar Nuhodžić.

On je iskazao očekivanje da će se i ove godine nastaviti tradicionalna zainteresovanost turista iz Azerbejdžana za sve ono što pruža naša zemlja.

Hasanov je istakao da se Crna Gora, zahvaljujući pravovremenim mjerama Vlade i Nacionalnog koordinacionog tijela, uspješno izborila sa izazovima Covid-19. Pohvalio je pripadnike bezbjednosnog sektora za požrtvovanost i energične napore koje su ulagali u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Hasanov je dodao da postoji veliko interesovanje Azerbejdžana za nove investicije u Crnoj Gori, naročito na sjeveru zemlje.

"Nuhodžić i Hasanov su konstatovali da, u okviru strateškog partnerstva Crne Gore i Azerbejdžana, postoji prostor za dalje unapređenje saradnje ministarstava unutrašnjih poslova, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma, kao i u oblasti vanrednih situacija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: