URA: Medenica hoće da zažmuri preko kriminalne skupštinske većine njenih partijskih drugova

“Medenica pritom ne uočava ili ne želi da uoči da je ključni problem u izboru Savjeta, odbijanje opizicije da učestvuje u radu nelegitimnog parlamenta, koji je kreiran izbornom krađom”, istakli su u Građanskom pokretu URA
78 pregleda 9 komentar(a)
URA, Foto: URA
URA, Foto: URA
Ažurirano: 11.02.2018. 11:29h

Režimskom ruganju nacionalnim institucijama ali i Evropi, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica ulila je novu energiju, kažu iz Građanskog pokreta URA.

Ovo su saopštili nakon što je Medenica direktno optužila Venecijansku komisiju za eventualnu blokadu crnogorskog sudstva koja će nastupiti za par mjesec a zbog nedostatka dvotrećinske većine u Skupštini za izbor novih članova Sudskog savjeta.

“Medenica pritom ne uočava ili ne želi da uoči da je ključni problem u izboru Savjeta, odbijanje opizicije da učestvuje u radu nelegitimnog parlamenta, koji je kreiran izbornom krađom. Ne uočava da njena simpatizerska partija može gurati probleme i nepočinstva pod tepih ali ne zauvijek i da bi se izbor regularno odvijao da Crna Gora ima prave narodne predstavnike”, istakli su u Građanskom pokretu URA.

Kažu da nasuprot tome Medenica "želi da zažmuri preko kriminalno dobijene većine, koju su njeni partijski drugovi ostvarili prevarom građana."

“Svi ti fakti njoj su irelevantni pa stoga u maniru vjernog vojnika kriminalnog režima, odgovornost prebacuje na Venecijansku komisiju, konsultativno tijelo Savjeta Evrope, sastavljeno od najuglednijih evropskih pravnika”, naglašavaju u pokretu URA.

Dodaju da je "nezamislivo da partijski sekretar Vrhovnog suda napada evropsku instituciju koja se bavi odbranom sloboda i prava građana, samo par dana nakon što nam je sa zvanične evropske adrese stigla poruka da živimo u državi zarobljenoj od strane organizovanog kriminala."

“Ništa nam jasnije nego ova izjava Medenice ne ukazuje na potpunu nespremnost ove vlasti i njenih poslušnika da državu oslobode od pogubnog zagrljaja kriminala u kojoj su atrofirane institucije samo kulisa iza koje u stilu organizovane kriminalne bande kradu sve što im dođe ruke”, stoji u zaključku saopštenja.

Bonus video: