Ramaj: Krapović ima nešto lično protiv nas?

„Zato što ne postoji kanal za atmosferske vode, jer je bio preko našeg placa i sad ne postoji unazad dvije godine i do dana danasnjeg nije odrađen, pa čitav taj dio grada pliva, jer vode nemaju gdje da se slivaju osim što ulaze u pukotine puta i od toga put propada "
778 pregleda 53 komentar(a)
Naser Ramaj, Foto: Vuk Lajović
Naser Ramaj, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 11.02.2018. 11:46h

Građevinska kompanija „ Alart centar“ , biznismena Nasera Ramaja, odbacili su optužbe da gradnjom kompleksa „Porto Budva“ su doveli do pucanja Mediteranske ulice.

Ramaj je pozvao predsjednika Opštine Dragana Krapovića da im ne nanosi štetu, svojim izjavama prije nego što stručnjaci daju svoje mišljenje.

„Kao investitor ispred firme Alart Centar Budva CG ne mogu, a da ne odgovorim na nove izjave gospodina Krapovića, jer smatram da mi je kao investitoru pričinjeno dovoljno štete od strane Opštine Budva. Naime, već nekoliko dana ne možemo izvoditi radove na gradilištu „Porto Budva“ iz razloga što je gospodin Krapović izašao pred medije s tezom da će stručnjaci procijeniti zbog čega je put ostećen na poziciji Mediteranske ulice, a potom postao sam najveći stručnjak i procijenio štetu na prvi pogled, pa na svoju inicijativu naložio građevinskom inspektoru da blokira radove bez ikakvih relevantnih dokaza i argumenata naše eventualne krivice“, naveo je Ramaj.

Prema njegovim riječima činjenice govore i odlično građani Budve znaju zašto put ima slijeganja i zašto cijeli grad pliva kad su nepovoljni vremenski uslovi i velike padavine.

„Zato što ne postoji kanal za atmosferske vode, jer je bio preko našeg placa i sad ne postoji unazad dvije godine i do dana danasnjeg nije odrađen, pa čitav taj dio grada pliva, jer vode nemaju gdje da se slivaju osim što ulaze u pukotine puta i od toga put propada i dolazi do slijeganja, ne samo na potezu blizu našeg gradilišta, vec duž čitave Mediteranske ulice počev od TQ Plaze pa sve do starog grada. Ispred kompanije Alart Centar nosimo se mišlju da je namjera lična, jer za drugim objašnjenjem napada, odnosno obavještavanja javnosti netačnim i nepotpunim informacijama,drugog razloga nema osim sto je vlasnik i investitor Naser, a ne Lazar! Objekti koji se grade takođe na potezu prve linije mora, na kojima je procentualno i vlasnistvo pomenutog, nesmetano se izvode radovi preko cijele godine neprekidno, iako se pouzdano zna da štete javnim objektima, odnosno vrtiću jer mi isti,vode koje dolaze iz tog dijela grada svojim pumpama, radnom snagom i svim propratnim dodatnim troškovima, štitimo interese javnog objekta vrtića, iako znamo razlog ugroženosti poplivavanja istog, pa stoga molimo gradonačelnika da o ugroženosti djece brine sa svih mogućih aspekata“, poručio je Ramaj Krapoviću.

Dodaje da je budžetom Opštine Budva predviđen kanal za taj dio grada, a već dvije godine se u isti ne ulažu sredstva i mi kao investitori trpimo štetu kako prethodne, tako i ove vlasti jer nam voda koja nema gdje da ode, vrši pritisak na dijafragmu i zahtjeva dodatne kako radove tako i troškove.

„Prinuđeni smo da poslije svega ovog tužimo Opštinu Budva za svu štetu koju smo pretrpjeli od početka izvođenja radova kao i oko procedure dobijanja građevinske dozvole, čijim su odlaganjem za dobijanje iste više od 10 mjeseci, nezakonitim procedurama pričinili ogromnu marerijalnu štetu našem projektu i meni kao investitoru lično. Angažovanjem vještaka da se duž cijele Mediteranske ulice procijeni slijeganje puta i nastalih pukotina doći će se do pravog stanja problema jer „Porto Budva“, koga je najlakše optužiti, a znamo i zbog čega, nije problem, nije problem očigledno ni samo građevinske struke, već i politički, a i reklo bi se lične prirode. Gospodin Krapović očigledno iako nije čovjek iz struke, informacije i izjave daje iz prve ruke,vođen ocigledno ličnim porivima, jer za strukovno i argumentovano nema materijala,već sam sebe demantuje izjavama da na tim područjima prve linije mora, ne treba graditi objekte te spratnosti, a nedavno je za još jedan takav dao saglasnost. Molimo sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje nastalog problema kako bi se nama nesmetano otvorio put za dalje izvodjenje radova jer kao investitori dovoljno trpimo štete, a gospodina Krapovica da sačeka izvještaje pa daje javnosti argemuntovane podatke", zaključio je Ramaj.

Bonus video: