Čuvari sa legitimacijama, ribe ima

Damjanović je nedavno, na sjednici Skupštine, postavljajući pitanje ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutinu Simoviću, problematizovao i način na koji SRK štiti riblji fond

1482 pregleda 2 komentar(a)
Ribočuvari čuvaju rijeke, Foto: Dragana Šćepanović
Ribočuvari čuvaju rijeke, Foto: Dragana Šćepanović

Sportsko-ribolovni klub (SRK) “Tara i Morača“ odgovorno gazduje ribljim fondom na području kolašinske opštine.

To je, regujući na tvrdnje nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića, kazao predsjednik Sportsko-ribolovnog kluba Momir Živković.

Damjanović je nedavno, na sjednici Skupštine, postavljajući pitanje ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutinu Simoviću, problematizovao i način na koji SRK štiti riblji fond.

“Pitamo Damjanovića, kako je ustanovio da nemamo ribočuvare. Nijesmo znali da sa svojih radnih mjesta ribočuvari treba njemu da se javljaju. Tvrdio je i da nema ribe u kolašinskim vodama, pa nas zanima ko je to i na koji način izmjerio. Nije nam bilo poznato da Damjanović obavlja kontrolu rada kluba... Ukoliko ga je interesovala istina, mogao je da od nas dobije pouzdane informacije, a ne da se bavi zlonamjernim glasinama”, kazao je Živković.

On pojašnjava da se broj ribočuvara na kolašinskim vodama može vrlo lako provjeriti, jer svi imaju službene legitimacije, pa su podaci o kapacitetima ribočuvarske službe bilo kojeg kluba dostupni u resornom ministarstvu. Prema Živkovićevim riječima, “stanje ribljeg fonda ne može se utvrditi na osnovu “rekla- kazala“.

“To ustanovljavaju stručna lica, a ne Vaši “istiniti“ izvori i Vi. Na osnovu čega tvrdite da se u u Kolašinu “čuda rade“? Zbog čega, kako smo navikli od Vas, u ovom slučaju nijeste svoje tvrdnje potkrijepili dokazima? Bilo bi odgvorno da ste tako učinili, ne zbog kluba, već javnosti radi. Nama nijeste nanijeli štetu, jer kolašinski ribolovci znaju način na koji radimo. Sve što ste iznijeli su neistine“, poručio je predsjednik SRK Damjanoviću.

Bonus video: