Tivat: U naselju Opatovo došlo do ekološkog incidenta

Zbog ogromne količine prljave vode i blata koja je na taj naćin dospjela u more, danas oko 14 sati na Opatovu je bila primjetna i velika blatnjava mrlja u moru

2679 pregleda 0 komentar(a)
Danas na Opatovu, Foto: Siniša Luković
Danas na Opatovu, Foto: Siniša Luković

Na gradilištu novog kraka Regionalnog vodovoda Crngorsko primorje od Tivta prema Herceg Novom u tivatskom naselju Opatovo, danas je došlo do ekološkog incidenta u kome su izvođači radova ispumpavali u more podzemne vode i blato iz rova u kojem treba da polažu vodovodne cijevi.

Največi dio rova dužine oko 200 metara koji je iskopan u desnoj kolovoznoj traci Jadranske magistrale u pravcu Lepetana je pod vodom, pa su izvođači radova pumpama krenuli da je izbacuju iz rova i prosipaju direktno u rigole na magistrali i kanale armosferske kanalizacije.

Danas na Opatovu
Danas na Opatovufoto: Siniša Luković

Zbog ogromne količine prljave vode i blata koja je na taj naćin dospjela u more, danas oko 14 sati na Opatovu je bila primjetna i velika blatnjava mrlja u moru. Na poziv građana, reagovali su iz Komunalne inspkecije Opštine Tivat pa je inspektor izašao na lice mjesta, naložio prestanak ispumpavanja vode iz građevinskog rova i postavljanje adekvatnih filtera na ispustima pumpi.

Bonus video: