Podgorica na poklon dobila 37 stabala u okviru akcije „Moje drvo za Planetu“

Zasađeno je 22, od ukupno 37 doniranih stabala, vrijednost jedne sadnice je 125 eura, a donatori preko aplikacije mojedrvo.me, mogu provjeriti u kom dijelu se nalazi stablo koje su donirali

1280 pregleda 1 komentar(a)
Sa današnje akcije, Foto: Luka Zeković
Sa današnje akcije, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.06.2020. 18:15h

Akcijom sađenja dvadeset dva platana na Bulevaru Džordža Vašingtona u Podgorici danas je simbolično obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine.

Događaj pod nazivom „Moje drvo za Planetu“ organizovale su kompanija “Amplitudo”, Američka privredna komora u Crnoj Gori i Ministarstvo nauke, a projekat se realizuje u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Sadnice platana su donirali privredni subjekti, ministarstva i građani. Prva stabla posadile su ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke i ministarka nauke Crne Gore Sanja Damjanović.

Zasađeno je 22, od ukupno 37 doniranih stabala, vrijednost jedne sadnice je 125 eura, a donatori preko aplikacije mojedrvo.me, mogu provjeriti u kom dijelu se nalazi stablo koje su donirali.

Platane, su prethodno pripremili radnici “Zelenila”, a između ostalih posadili su ih i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, ministar odbrane Predrag Bošković. Ambasadorka Rajnke se zahvalila Crnoj Gori što je dio važnog globalnog pokreta za planetu.

Damjanović je poručila da je akcija Moje drvo važna i da je Crna Gora dio zemalja, koje učestvuju u globalnom “Vrijeme za prirodu” pokretu. Akcija je trebalo da bude organizovana prije nekoliko dana, ali je zbog lošeg vremena za danas odložena.

Zvanična tema ovogodišnjeg praznika na globalnom nivou „Vrijeme za prirodu“, predstavlja poziv na akciju, podsjeća nas da moramo obnoviti svoje veze sa prirodom i upozorava na sva skorašnja događanja na globalnom nivou koja treba doživjeti kao poruku upozorenja.

Vjerujući da velike promjene počinju malim i pojedinačnim inicijativama, želimo na ovaj način da doprinesemo i Crnu Goru zajedno sa Vama ucrtamo na mapu zemalja koje učestvuju u globalnom „Vrijeme za prirodu“ pokretu.

Bonus video: