Ultrazvučni aparat za „Komanski most”

„Kupovina novog, savremenog ultrazvučnog aparata, dokaz je da su nam zdravlje i kvalitet života naših korisnika na prvom mjestu“, kazali su iz Zavoda

430 pregleda 47 reakcija 0 komentar(a)
Zavod Komanski most, Foto: Boris Pejović
Zavod Komanski most, Foto: Boris Pejović

Zavod „Komanski most“ osavremenjen je ultrazvučnim aparatom vrijednim 20.000, a polovinu novca obezbijedila je ta ustanova, dok je ostatak donacija.

„Kupovina novog, savremenog ultrazvučnog aparata, dokaz je da su nam zdravlje i kvalitet života naših korisnika na prvom mjestu“, kazali su iz Zavoda.

Ističu da je Zavod u proteklom periodu vlastitim sredstvima i zahvaljujući donacijama osavremenio svoju dijagnostičku opremu, a sve u cilju pružanja što boljih zdravstvenih usluga, preventive i ranog otkrivanja bolesti za svoje korisnike.

Iz Zavoda su pojasnili da je ultrazvučni aparat primjenljiv u kardiologiji, ortopediji, urologiji, ginekologiji.

“Zahvaljujući nesebičnom zalaganju Međunarodnog kluba žena Crne Gore, koje su zajedno sa ambasadama u Crnoj Gori organizovale Diplomatski Božićni bazar u decembru prošle godine u šoping molu Delta siti u Podgorici”, dodaje se u saopštenju.

Još navode da donacija za kupovinu ultrazvučnog aparata predstavlja pravi primjer humanosti i potrebe da se najranjivijoj populaciji koja je smještena u Zavodu pomogne u ranoj dijagnostici, a time i brzom liječenju.

Direktor Zavoda Vaselj Dušaj zahvalio je na donaciji, ističući da je ona usmjerena na pravu adresu, jer će umnogome doprinijeti poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite korisnika Zavoda

Bonus video: