Budva: Radio-televiziju sele na krov Akademije znanja

Lokalna uprava pokušava da osnaži RTB i budžetom je opredijelila 850.000 eura, što je najveći iznos u posljednjoj deceniji...
177 pregleda 2 komentar(a)
Akademija znanja Budva, Foto: Vuk Lajović
Akademija znanja Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.02.2018. 17:23h

Krovna terasa Akademije znanja biće zatvorena i pretvorena u studio i poslovne prostorije u koje će biti premještena Radio-televizija Budva (RTB).

Plan nove gradske uprave je da se Televizija iseli iz trospratne zgrade u Starom gradu, a Radio iz poslovnih prostora zgrade BSP nadomak TQ Plaze.

Prostorije u Akademiji znanja navodno su mnogo uslovnije za rad javnog emitera, koji je, tehnički i kadrovski, doveden u nezavidna položaj.

Lokalna uprava pokušava da osnaži RTB i budžetom je opredijelila 850.000 eura, što je najveći iznos u posljednjoj deceniji.

Planom javnih nabavki za 2018. u koji su „Vijesti“ imale uvid, u prvom kvartalu predviđen je tender za izbor izvođača radova na zatvranju posljednje etaže Akademije znanja, za šta je opredijeljeno 300.000 eura.

Za potrebe digitalizacije RTB, iz opštinske kase izdvojeno je dodatnih 100.000 eura za nabavku televizijske i komunikacijske opreme.

Ukoliko ostvari plan, Opština planira da proda poslovni prostor Radija, dok bi zgradu u Starom gradu, u kojoj je Televizija, zadržala u vlasništvu, nezvanično saznaju “Vijesti”.

Pri kraju su navodno i aktivnosti kako bi zgrada Akademije znanja, gotovo devet godina nakon otvaranja, dobila upotrebnu dozvolu.

Akademija je bez dozvole, iako nekoliko stotina studenata u njoj godinama pohađa nastavu. U njoj su i prostorije gradske biblioteke i kancelarije nekoliko poslovnih kompanija.

Izgradnja zgrade koštala je 6,6 miliona eura.

Poslovni aranžman Opštine i podgoričke kompanije “Cijevna komerc” nije okončan, a čeka se da da zgrada prođe tehnički pregled.

Bonus video: