Okov uredio park na Starom aerodromu

U okviru projekta MIKRO 020 kompanija Okov kompletno uredila park

16248 pregleda 238 reakcija 0 komentar(a)
Park na Starom aerodromu, Foto: Okov
Park na Starom aerodromu, Foto: Okov

Predstavnici kompanije Okov i Glavnog grada otvorili su danas dječji park na Starom aerodromu. U okviru projekta MIKRO 020, Glavni grad je odredio površinu od 1500 m2, a kompanija Okov je svojom donacijom tu potpuno zapuštenu lokaciju pretvorila u predivan park sa kompletnim mobilijarom za igru i odmor.

foto: Okov

Osim postavljanja mobilijara, zasađeno je 50ak malih i velikih biljaka, a uz to je i sanirano postojeće zelenilo. Postavljen je i sistem za automatsko navodnjavanje, kao i stubna i zidna rasvjeta. Izgradnja ovog parka je jedna u nizu društveno odgovornih aktivnosti Okova. U prethodnim godinama ova kompanija je uvijek podržavala slične projekte drugih organizacija donirajući im novac ili opremu. Ovog puta kompletan projekat Okov je izveo sam i za to izdvojio 50.000 eura, a povod za to je bio jubilej – 25 godina postojanja.

foto: Okov

Okov park će biti mjesto ne samo za igru mališana i odmor i rekreaciju starijih, već i za edukativne i kulturne radionice koje će se tu stalno održavati. Zato je kao dio parka predviđen i prostor za “uradi sam” učionicu i igraonicu, kao i prostor za scenu ili umjetnički paviljon. Park je trebao da bude otvoren još početkom proljeća, ali zbog epidemiološke situacije nije mogao biti otvoren do sada. Domaćini otvaranja su bili zaposleni Okova koji su s ponosom pokazali svojoj, ali i djeci cijele Podgorice šta su pripremili za njih i sve stanovnike grada.

foto: Okov

Izvršni direktor kompanije Okov, Jakov Bajović, na otvaranju je rekao: ”Mi u Okovu iskreno vjerujemo da poslovni uspjesi imaju smisla samo ako idu ruku pod ruku sa visokim moralnim vrijednostima i odgovornošću prema široj društvenoj zajednici. U skladu s tim, oduvijek smo se trudili da podržimo sve akcije, pojedince i grupe koje se uklapaju u našu veliku misiju, a to je stvaranje ljepšeg svijeta za sve. Prošla godina bila je posebna – slavili smo 25. rođendan kompanije – pa smo se tim povodom odlučili na ovaj projekat, koji finansijski prevazilazi sve dosadašnje, a uz to se nalazi na simboličnom mjestu: između prve Okov prodavnice u Kozaračkoj, najvećeg Okov centra u Josipa Broza Tita i novog sjedišta kompanije, na par stotina metara odavde.”

foto: Okov

Zamjenica gradonačelnika, dr Slađana Vujačić, je u ime grada uručila zahvalnicu izvršnom direktoru kompanije Okov i rekla: “Ovo je jedna lijepa inicijativa koja je potekla od društveno odgovorne kompanije Okov. Naša ideja jeste da pokrenemo jedan novi talas i da naša Podgorica dobije svoje zeleno lice i da svaki dio grada dobije jednu novu parkovsku površinu ili jedno novo igralište. Nećemo se zaustaviti na ovome. Osim ove male parkovske površine i igrališta, naša namjera jeste da uredimo cijelu parcelu na kojoj se trenutno nalazimo i dobijemo jedan zaista veliki park kakav Stari aerodrom i Podgorica zaslužuju.”